Українські льотчики здатні навчитися пілотувати F-16 за 4 місяці — генерал Романенко

Українські льотчики здатні навчитися пілотувати F-16 за 4 місяці — генерал Романенко

Українські льотчики здатні навчитися пілотувати американські винищувачі F-16 за 4 місяці. Це констатував в ефірі Українського Радіо генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр), засновник благодійного фонду "Закриємо небо України" Ігор Романенко. Генерал назвав такий термін, відштовхуючись від висновків американців, коли ті оцінили тестування українських пілотів на авіатренажерах. Романенко констатує: на зараз Україні потрібні 3-4 ескадрильї по 12-14 літаків F-16. Йдеться про перший етап можливого поповнення українського авіапарку. Ця кількість американських винищувачів дозволить завдавати удари по цілях російських окупантів у глибокому тилу – на відстань понад 200 км. Українські пілоти з нетерпінням чекають початку навчання на F-16, зазначив сьогодні, 20 травня міністр оборони України Олексій Резніков. І додав: "сьогодні народилася нова реактивна коаліція!"

0:00 0:00
10
1x

F-16. Автор фото: Capt. Tana R.H. Stevenson, U.S. Air Force

Через 4 місяці навчання  в бій

Передача F-16 від США відбуватиметься поступово, каже Ігор Романенко. Спочатку американці повинні дати дозвіл на навчання українських пілотів, потім добро на реекспорт літаків, а потім "візьмуть участь безпосередньо у передачі цих літаків Силам оборони України. Це може статися до кінця року". Вже були заяви прем'єр-міністрів Великої Британії Ріші Сунака та Нідерландів Марка Рютте щодо навчання наших пілотів влітку цього року. В Америці вже відбулися тестування українських льотчиків на симуляторах, тренажерах. Американці дійшли висновку, що українці швидко вчаться і можуть навчитися керувати літаками за 4 місяці. Йдеться про рівень, який дозволяє брати участь у бойових діях. Треба краще знати англійську мову, бо авіоніка та інтерфейс там прописані англійською, зауважує при цьому генерал. Але за два тижні наші пілоти і в цьому значно просунулися, відзначили інструктори із США. "Вивчається аналіз бою в повітрі та досвід французів, які перенавчали німецьких пілотів із літаків МіГ-29 на "Міраж" 2000. І вони розподіляють таке навчання від 3 до 6 місяців залежно від того, якого рівня треба виконати завдання", – зазначає Ігор Романенко.

Нарощування потужності ЗСУ завдяки F-16

Україні стратегічно потрібен F-16, як базовий натівський літак покоління 4+, щоби наші пілоти мали можливість застосовувати авіаційну натівську зброю в повітряному бою, каже генерал. "Ми б таким чином подовжили "руку" нашого ППО, змінилася б картина в протистоянні з ворожими літаками Су-30, які мають більшу дальність виявлення нинішніх наших літаків у повітрі й більшу дальність застосування зброї "повітря-повітря". Також під час ведення як оборонних, так і наступальних дій українську піхоту на землі прикривали б ці літаки. І була б можливість завдавати удари по наземних цілях ворога – як стаціонарних, так і рухомих, і навіть в оперативній глибині у понад 200 км. Зараз цьому сприяють ракети Storm Shadow, які поставили для ЗСУ британці". 

На зараз Україні потрібні 3-4 ескадрильї по 12-14 літаків F-16

На зараз, цього року Україні потрібні 3-4 ескадрильї по 12-14 літаків, констатує Ігор Романенко. Після появи такого авіапарку спроможності Сил оборони України суттєво посиляться. "На перспективу у нас є 5 винищувальних бригад у Повітряних силах. У 1 бригаді є 3 ескадрильї. Треба формувати 3 бригади F-16 легких одномоторних універсальних літаків. І слід формувати дві бригади важчих літаків F-15, який несе в цьому класі кількісно найбільше далекобійної зброї. І в такому сполученні це буде найбільш ефективно".

Ігор Романенко. Фото: УНІАН

"F-16 – базовий світовий літак, він досить давно випускається і його остання модернізація актуальна і зараз"

За словами Ігоря Романенка, ВПС різних держав світу мають 4,5 тисячі літаків F-16 (відомо про лише 10 його основних різновидів, а ще є велика кількість локалізованих та модернізованих версій. F-16 спроєктували 49 років тому, на сьогодні він залишається основою повітряних сил багатьох країн світу-ред.). Мають ці винищувачі у себе на озброєнні, зокрема, Нідерланди та Польща. Велика Британія разом із Нідерландами вивчає питання акумулювання коштів на закупку цих літаків для України. "Найбільш потужними бойовими літаками залишаються американські. І дозвіл на їхнє використання починається зі США. Показовою була ситуація із танками для ЗСУ, вона повторюється і з літаками". Каже Ігор Романенко на прикладі штурмовика F-18 – саме цих машин в Австралії на складах є 48 одиниць. Є вони і в Фінляндії та Іспанії. "А от ситуація по F-16 більш приваблива з точки зору наявності і літаків, і запчастин. Це базовий світовий літак на поточний час, він досить давно випускається і його остання модернізація актуальна і зараз", – резюмував Ігор Романенко.