Промінь Рекомендує: SadSvit "Луги"

Промінь Рекомендує: SadSvit "Луги"

Ми записали пісню "Луги" з моєю дівчиною, і вона відображає наші почуття одне до одного

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Анастасія Паламарчук

Ми продовжуємо представляти молодих українських музикантів в рамках проєкта "Промінь рекомендує". Наш сьогоднішній герой – Богдан Розвадовський, більш відомий як SadSvit. 

Богдан родом з Івано-Франковська. Йому 19 років – тобто, дійсно молодий за паспортом, але на противагу більшості музикантів, яких ми представляємо в "Промінь рекомендує", він добре відомий не лише ТікТок-меломанам, але й більш широкій публіці.

Ви напевне чули його пісню "Касета", яка звучала в бойових відеороликах полку "Азов" на початку 2022-го року. Власне, саме завдяки цій пісні спільнота і звернула увагу на SadSvit – попри те, що Богдан записував і випускав пісні ще зі шкільної парти.

SadSvit працює у стилях синті-поп і пост-панк (що досить незвично для українського музичного ринку). Все робить сам: пише, записує, зводить і мастерить. Протягом 2022-2023 років він записав кілька вагомих хітів – наприклад, "Квартали" (разом з Мією Рамарі) або "Додому", які звучать на Радіо Промінь.

Наразі дискографія SadSvit налічує три альбоми – "Cassette", "20&21" (2021), "Неонова мрія" (2023), а також два мініальбоми "Суматоха" та "Холод" спільно із земляком Sad Novelist. Богдан взагалі охоче співпрацює з іншими артистами: після Мії Рамарі і Sad Novelist артист заколабував із Do Slitz (читається як ДО СЛІЗ), результатом чого стала пісня "Луги", яку ми і будемо презентувати сьогодні. 

Хто ця таємнича Do Slitz, як написання реп-бітів обернулось в захоплення пос-панком та при чому тут нотаріус – про це Богдан розказав у спілкуванні з ведучими "РанокПро" Лесею Антипенко і Дннисом Денисенком.

Привіт, Богдане? Як настрій?

Настрій супер! Сонечко світить в обличчя – і все гарно, все добре. 

Тобі лише 19 років, а вже скільки музики, скільки альбомів зроблено! Як музика з’явилася в твоєму житті? Коли це сталося?

Ще змалечку. Ще коли я був маленьким і намагався усіма способами робити музику – і зрозуміти взагалі, як вона працює. І все, що є зараз – це закономірний рух всього мого життя. Те, що є зараз – воно починалося дуже давно. 

В одному з інтерв’ю ти сказав, що ще з дитинства тебе цікавив постапокаліпсис. Наскільки цей жанр впливав на твою творчість? 

Думаю, це могло вплинути на мою найпопулярнішу пісню "Силуети", тому що там написано про такий собі ядерний апокаліпсис. Але там швидше є згадка про це як про сам факт, а взагалі пісня про інше. Та я думаю, що це все ж таки мало якийсь вплив на подальшу творчість – воно випливає в певних піснях і певних настроях. 

Фото: SadSvit & Do Slitz "Луги"

Хто впливав на твої музичні смаки, ким ти надихався? З чого все починалося?

Я взагалі з самого початку робив реп-біти й продавав їх. Я тоді був школярем, мені було 14 років. Я не хотів брати у батьків кишенькові гроші, а хотів заробляти їх сам. Хотів стати крутим репером. А потім якось так вийшло, що в 15-16 років я познайомився з різними британськими колективами – тими ж The Cure. І все – вирішив, що не буду репером, а буду співати сумний британський рок (сміється). І це трансформувалося в те, що є зараз.

Відчувається, що музика займає в твоєму житті досить серйозне місце. Але чому ти вирішив стати юристом? Ти ще вчишся в Прикарпатському національному університеті на юридичному?

Ну, мама свого часу сказала мені: "Дивись, якщо не буде виходити з музикою, завжди можеш залишитись нотаруісом…" (сміється). Так, я досі вчуся і паралельно займаюся музикою. Тобто, якщо що, приходьте до мене як до нотаріуса. 

Це ж у Івано-Франківську? Як взагалі зараз розвивається культурне життя міста?

Попри війну, культурне життя Франківська вирує. Це дуже енергійне й живе місто. Скільки я себе пам’ятаю, тут завжди щось відбувалося, завжди були якісь цікаві ініціативи. І зараз він зберігає свою енергетику, тому що це наче його стрижень, на якому тримається культура нашого міста. 

Розкажи нам про свою пісню "Луги" і колабу з Do Slitz.

Насправді, це пісня з моєю дівчиною. Це дебютна пісня Do Slitz. Можу сказати, що це новий український артист, який буде рвати всі чарти. 

Записали ми її дуже швидко, тому що я працюю вдома. Я абсолютно не змінив методи своєї роботи: як 2-3 роки тому робив це в своїй спальні, так і далі роблю. 

Ми написали доволі швидко цю пісню, тому що вона – про наші почуття одне до одного. Вона вийшла доволі лагідною і ніжною, вона огортає і дарує відчуття весни.

Підсумовуючи нашу розмову: кілька слів для наших слухачів – з чим би ти хотів звернутися до них?

Любіть і несіть світло!