Харків обстріляли 15-ма ракетами С-300/Х-22

Харків обстріляли 15-ма ракетами С-300/Х-22

Сьогодні вночі ворог здійснив по об'єктах енергетичної інфраструктури Харкова близько 15 ударів ракетами С-300/Х-22. Місто фактично повністю без світла. Також здійснено масований ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури. Загалом по Україні росіяни запустили 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів. Більш докладно про ситуацію в місті та області розповів кореспондент Суспільного Роман Кривко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото ілюстративне

Харків тимчасово перебуває без світла. Екстрені служби працюють. Триває гасіння пожеж на електропідстанціях. Не працює електротранспорт, для цього застосовано схему блекауту і все це компенсується наземним транспортом – автобусами. Метро працює лише, як укриття, повідомляє прес служба підприємства. Є проблеми із подачею води, але потроху відновлюється її постачання завдяки альтернативним джерелам енергії. Звернень постраждалих після ударів не було. Рух поїздів здійснюватиметься тепловозною тягою, інформує прес служба Укрзалізниця. Не працюють номери певних екстрених служб. 

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що усі профільні служби працюють, проводиться ремонт, ситуація під контролем. Відкриті усі пункти Незламності.

Вранці 22 березня рф завдала комбінованого удару із застосуванням ударних дронів, балістичних та крилатих ракет по українських містах в різних регіонах України. За повідомленнями місцевої влади були влучання по об’єктах критичної інфраструктури, електростанціях та лініях постачання енергії та звичайних житлових будинках.

Вибухи пролунали у Харкові, Дніпрі, Полтаві, Кривому Розі, Запоріжжі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Одещині, Львівщині та в Івано-Франківській області.

Внаслідок удару є загиблі і поранені, спостерігаються проблеми з водо- та електропостачанням. Через атаку окупована Запорізька атомна електростанція на певний період втратила підключення до однієї з ліній живлення. На разі,  енергетики відновили лінію живлення ЗАЕС ПЛ-750кВ "Дніпровська, і окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України знову зʼєднують дві лінії електропередачі.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, загалом ситуація в енергетиці контрольована, рятувальники й енергетики вже працюють, аби оперативно повернути світло. Потреби у відключеннях по всій країні немає.

Окрім того, РФ вдарила по Дніпровській гідроелектростанції. Було влучання ракетою в опору та підкранові балки. Обидві станції поки не працюють. Жертв серед співробітників ДніпроГЕС немає.  За словами генерального директора "Укргідроенерго" Ігоря Сироти, загрози прориву немає, ситуація на плотині станції наразі контрольована. 

Українське радіо продовжує мовити в областях, де через масований обстріл діють відключення електроенергії та спостерігаються проблеми зі зв’язком та інтернетом.  Усі частоти Українського радіо по регіонам — шукайте тут.