Wellboy & KUGATESSA: З кожним новим проєктом стає легше розуміти, що від тебе хочуть, і не піддаватися на провокації

Wellboy & KUGATESSA: З кожним новим проєктом стає легше розуміти, що від тебе хочуть, і не піддаватися на провокації

Wellboy & KUGATESSA презентували пісню "Мені так треба" — кавер на легендарний хіт співачки Lama, створений у межах телевізійного проєкту "Неймовірні дуети". Творчість цієї артистки має особливе значення для обох виконавців, а її стиль значною мірою вплинув на творчий розвиток KUGATESSA.

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь Wellboy та KUGATESSA розповіли ведучій Ксенії Івась про роботу над піснею "Мені так треба", творчі виклики та емоційний досвід, який залишився після участі в телевізійному проєкті "Неймовірні дуети".

0:00 0:00
10
1x

Фото: Лілія Лилик, Радіо Промінь

Мене вразило те, що людина, яка мала модельну кар'єру, вирішила рухатися в музиці та йти цим складним шляхом. 

Ви брали участь у шоу "Неймовірні дуети". Які у вас враження від цього проєкту?

Wellboy: Проєкт виявився справжнім викликом, але водночас і цікавим досвідом. Він об’єднує музикантів із різних жанрів, а це приносить результати у вигляді пісень. Було дуже приємно спілкуватися з артистами, з якими зазвичай важко перетнутися — Олею Поляковою, MONATIK, TVORCHI, Jerry Heil. Ми сиділи в одному ряду, і в таких умовах було зручно обговорювати творчість, музику та обмінюватися думками. Досвід вийшов не таким, як я спочатку уявляв: я очікував чогось спокійнішого, але результат мене вразив. Наш кавер на пісню Lama "Мені так треба" вийшов потужним, і це був цінний досвід для мене.

Як саме ви обирали пісню? Чому зупинилися на композиції Lama?

KUGATESSA: Нам дали дуже обмежений час на підготовку номера, тому ми вирішили зробити кавер, щоб встигнути зробити сильний номер і не думати про те, що в нас щось недописане чи недороблене, а просто одразу зробити якусь класну пісню. Я виросла на творчості Lama, і вона дуже вплинула на стиль написання моїх пісень. 

Що спільного і що відмінного ви знайшли одне в одному під час цього проєкту?

Wellboy: Як мінімум, ми обоє гаркавимо! (сміється)

KUGATESSA: Також ми обоє маємо потужну харизму.

Антоне, ти казав, що одразу побачив у Саші зірку. Що саме тебе так вразило?

Wellboy: Я знав Сашу ще до проєкту — ми перетиналися на студії. Я знав, що вона займається музикою. На проєкті був кастинг і я обирав собі учасників сам. Мені сказали обрати дівчину й хлопця, серед дівчат у Саші я побачив те, чого не бачив у інших: у неї своя творчість, пісні, відеокліпи, інші ж учасники поки лише йдуть до цього. Мене вразило те, що людина, яка мала модельну кар'єру, вирішила рухатися в музиці та йти цим складним шляхом. Тому я подумав, що це буде цікаво. А пісня Lama "Мені так треба" чудово розкрила Сашин потенціал. Нам обом дуже подобається стиль і позиціонування Lama, тож цей вибір був природним для нас. Ще в проєкті був Андрій Янкощук, він співав свою сольну пісню, але, на жаль, не пройшов далі, а Саша пройшла. У фіналі ми отримали схвалення від дуже багатьох людей і я думаю, що це потужна заявка від Саші, мене й цього дуету. До речі, я в цьому році багато працюю з дуетами: Parfeniuk, BRYKULETS, Саша, і ще один дует на вас чекає. У мене є план до 2025 року зробити дуети з тими артистами, які мені цікаві. 

Після кількох шоу ти починаєш менше зважати на думки інших і довіряти своїм рішенням.

У минулому ви обоє брали участь у талант-шоу. Антоне, ти згадував, що після "Х-Фактора" пережив депресію. Як краще підходити до таких проєктів, щоб уникнути емоційного вигорання?

Wellboy: Мені здається, це дуже просто. Це приходить із досвідом. На перших проєктах ти ще нічого не знаєш і все для тебе нове, що може викликати шок. З часом стає легше. "Неймовірні дуети" — менш напружений формат, бо підготовка займає лише кілька днів, а потім у тебе виступ у прямому ефірі.

KUGATESSA: Для наставників це справді легше, але для учасників буває дуже складно. Наприклад, на шоу є епізоди, як-от "Провокація", що спеціально виводять учасників із рівноваги. Їхня мета — викликати емоційні зриви та створити драматичні моменти для шоу (змучити, довести до сліз). Це закони телебачення, адже якщо тебе не виводитимуть на емоції, ти будеш нудним, а задача людей, які працюють над шоу — зробити так, щоб глядачу потім було цікаво це дивитися. А для цього треба трохи морально поґвалтувати учасників. 

Як така напруга вплинула на тебе особисто?

KUGATESSA: Коли я вперше брала участь у "Топмоделях", у мене були панічні атаки та депресія. Але з кожним новим проєктом стає легше розуміти, що від тебе хочуть, і не піддаватися на провокації.

Wellboy: Мені ще здається, що справа у тому, що формується твій "стрижень" і тебе потім важче зламати, ти вже не так слухаєш людей. Це також питання внутрішньої стійкості. Після кількох шоу ти починаєш менше зважати на думки інших і довіряти своїм рішенням. Тому що, коли ти приходиш на шоу, для тебе весь персонал, журналісти —  експерти, яких ти дуже поважаєш, і ти впевнений, що має бути так, як вони кажуть. Насправді ж це не завжди так. Ось ми зараз відзняли це шоу, воно вийшло і мені байдуже на реакцію людей після перегляду. Для мене шоу закінчилося і важливо те, що ми отримали в результаті — ми маємо реліз, успішний кавер, мегапідтримку від людей. У Саші вийшла ще одна пісня та кліп "Шипи троянд". Тобто є видимий результат, а те, що залишилось в ефірі чи ютубі — мене вже не цікавить. 

Від кого ви отримали підтримку після релізу вашого каверу?

Wellboy: Хочу подякувати Ігорю Кириленку, який був одним із саундпродюсерів на цьому проєкті. Він зробив чудове аранжування та зберіг атмосферу оригінальної пісні, не йдучи на експерименти, і це допомогло нам донести настрій композиції. Також Саша додала до фінального варіанту вокальну терцію, яка додала нових фарб нашому виконанню.
 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.