Промінь рекомендує: Bandi&Bagi з треком "Knushka"

Промінь рекомендує: Bandi&Bagi  з треком "Knushka"

Bandi&Bagi — це дуетний проєкт двох хіп-хоп виконавців: Bandi з Тернополя й Bagi з Харківщини. Першу спільну пісню вони записали в 2022 році й вона одразу стала хітом, тож хлопці вирішили продовжувати творити разом. За цей час встигли поїздити з концертами, закрили кілька зборів для військових, записали кілька десятків треків і навіть альбом під назвою "SOLO". Зараз виконавці працюють дистанційно. На початку жовтня гурт випустив пісню "Knushka", яка потрапила в плейлист "Промінь рекомендує". Про те, як це — робити музику дистанційно, про назву гурту, а також про роль соцмереж у просуванні молодих виконавців один з учасників гурту Юрій, він же Bandi, розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Bandi&Bagi / Фото зі Spotify

"Я нещодавно взагалі став батьком і для мене особисто дуже важко зараз поєднувати все це. Але я впевнений, що з часом ми все ж таки будемо працювати разом на одній студії і будемо підкорювати серця людей!" 

Юрію, привіт! Як ви познайомились, тому що географія досить неблизька вас звела? 

Ну так. У нас є спільний друг, і він мені каже: "Слухай, в мене є знайомий, дуже класно читає реп". Він уже тоді знав, що я також займаюсь музикою. І запропонував мені: "Давай я вас зведу, щоб спробувати щось зробити спільне". Я сказав "окей, давай", і так якось і сталось. Спершу ми спілкувались у телеграмі. Потім уже Кіріл наважився й приїхав до мене в Тернопіль, і ми відтоді почали робити музику. Він на деякий час затримався у мене. Далі після першої пісні ми вже почали робити концерти, записувати пісні й разом рухатись. 

А зараз, я так розумію, він повернувся на Харківщину?

Він зараз у Києві, тому що насправді з музики поки немає достатньо фінансування, щоб можна було спокійно жити і закривати всі свої потреби. Кожен з нас до сих пір ще працює і стараємось, попри це все, ще й робити музику.

А якщо не секрет, можеш розповісти про ваші роботи, чим ви займаєтесь паралельно з музикою? 

Кіріл працює в компанії менеджером, якщо не помиляюсь. А я працюю в звичайному магазині, займаюсь доставкою їжі. 

Але ви ставите перед собою ціль з’їхатись?

Ціль стоїть, звичайно, просто багато життєвих палок в колеса, скажімо так. Я нещодавно взагалі став батьком і для мене особисто дуже важко зараз поєднувати все це. Можливо, і через це ми настільки повільно поки що рухаємось. Але я впевнений, що з часом ми все ж таки будемо працювати разом на одній студії і будемо підкорювати серця людей! 

Ми тебе вітаємо від усього серця від усієї команди Радіо Промінь! Батьківство — хороший етап для життя. Думаю, це й натхненний час для того, щоб створювати нові твори мистецтва. І я ще хотів поцікавитись вашими псевдонімами, що вони означають? 

Це було рандомно. Ми якось спілкувались із Кірілом в телеграмі на гучномовці, я їхав за кермом машини, перебирали різні фрази й "вистрілило" Bandi&Bagi. І все, після цього ми так і назвались, тому що нам сподобалась ця назва. 

Просто рандомна фраза? Я найбільше люблю історії, коли ти шукаєш інтригу, що, можливо, це початки імен або відсилка до інтересів, а натомість отримуєш таку відповідь.

Ми пробували поєднувати літери прізвищ, імен, але потім відмовились від цього й почали рандомно перебирати й так вийшло Bandi&Bagi. 

"Пісня не дуже весела, тому що дуже багато зараз життєвих палок в колеса й попри все це ти ще стараєшся робити пісні. На мою думку, вони виходять круті, тому що під час усіх цих обставин ти виливаєш усе це в текст, в пісню. І багато людей є зі схожим життєвим періодом й вони це хапають, і я думаю, що це круто." 

Пісню "Knushka", яку ми сьогодні будемо слухати, ви створили дистанційно чи ще коли були разом?

Ми завжди разом, ми на зв’язку. Але якщо говорити про "Knushka", то вона створена дистанційно й писали ми все окремо. В цій пісні переважно я співаю, у Кіріла там тільки декілька вигуків, можна сказати. 

Якось із таким сумом ти все це розповідаєш. 

Насправді пісня не дуже весела, тому що дуже багато зараз життєвих палок в колеса й попри це все ти ще стараєшся робити пісні. На мою думку, вони виходять круті, тому що під час усіх цих обставин ти виливаєш усе це туди — в текст, в пісню. І багато людей є зі схожим життєвим періодом й вони це хапають, і я думаю, що це круто. 

Наскільки я знаю, ваша медійність пішла з Shazam. Це цікавий шлях, бо люди, коли шазамлять, повинні десь почути вашу пісню. Як відбувалась ця стратегія? Тобто це був TikTok, інші соцмережі? Чи ви спеціально це робили це через Shazam і розраховували на це? 

Скоріш за все, ми були просто в правильному місці, в правильний час і з правильною піснею. Так, нам допоміг TikTok, але найбільше, на мою думку, нам допоміг одеський TikTok-блогер Діма DKHALUS, привіт йому передаю! Він почав форсити наш трек і в нього дуже-дуже круто "залітали" ці тік-токи. Тільки він нам зробив мільйонів 30-ть, а може й більше, переглядів! 

Бо я переглядав вашу сторінку в TikTok і не скажу, що вона дуже активна. 

Так, це все блогери. Після Діми підхопили інші блогери й вони розфорсили цей трек, по суті. Наша задача тоді була, я почув  від знайомого, який казав просто робити відоси кожен день (по одному відео в TikTok), і буде шанс, що все вийде, все "залетить". Ми так і робили, і якраз тоді Діма нас помітив і підхопив цей трек.         

Слухати пісню "Knushka" гурту Bandi&Bagi, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.

Останні новини
Дуже мало членів НАТО готові підписатися під тим, що вони готові воювати з Росією – Капітоненко
Дуже мало членів НАТО готові підписатися під тим, що вони готові воювати з Росією – Капітоненко
"Вступ до ЄС підтримано більшістю населення Молдови" – Посол Валеріу Ківерь
"Вступ до ЄС підтримано більшістю населення Молдови" – Посол Валеріу Ківерь
Про сонцеподібну жінку: Проєкт Shopping Hour випустив сингл і кліп "Кави чорні, турки срібні"
Про сонцеподібну жінку: Проєкт Shopping Hour випустив сингл і кліп "Кави чорні, турки срібні"
"Діють як таргани" – Попович про тактику росіян на Донеччині
"Діють як таргани" – Попович про тактику росіян на Донеччині
Через переведення годинників українська економіка втрачає лише 2% своїх доходів – Селик
Через переведення годинників українська економіка втрачає лише 2% своїх доходів – Селик
Новини по темі
Про сонцеподібну жінку: Проєкт Shopping Hour випустив сингл і кліп "Кави чорні, турки срібні"
Поезія Василя Стуса: Alexjazz і вокаліст гурту Фіолет випустили трек "Не збагнув"
Альбом проєкту "Гавайські гітари", який до цього був лише на касетах, відтепер на всіх музичних платформах
Українські премʼєри 18-25 жовтня: Ivan NAVI, Околиця, Melong, Lida Lee, Gorim!, Stasya, To Eternity
Коли не потрібно нікуди поспішати: Blooms Corda презентували кліп "Слоу Моушн"