НРКУ взяла участь у світовій конференції із художньої документалістики

НРКУ взяла участь у світовій конференції із художньої документалістики

41-st International Feature Conference упродовж 17-22 травня зібрала у Любліні (Польща) найвідоміших радіодокументалістів та майстрів художнього репортажу з усього світу. Міжнародна конференція художньої документалістики - щорічний захід з обміну міжнародним досвідом: її учасники слухають радіопрограми виробництва різних радіокомпаній світу, обговорюють почуте, а також беруть участь у майстер-класах від провідних майстрів радіожурналістики.

Україна вперше була представлена на такому міжнародному рівні. Для участі у конференції Українському радіо довелося витримати суворий  конкурсний відбір: спеціальне журі від EBU (Європейської мовної спілки) попередньо у Женеві відібрало двадцять із сорока трьох, заявлених до участі у конференції, радіопрограм. Програма Українського радіо «Come Back Alive» («Повертайся живим!») не лише виборола можливість бути представленою на конференції, але й викликала надзвичайно жваве обговорення після відкритої презентації на 41-st IFC.

Також, за багаторічною традицією, на 41-st International Feature Conference оголосили імена стипендіатів ÅKE BLOMSTRÖM AWARD – щорічної престижної нагороди для молодих перспективних радіожурналістів. Цього року вперше в історії відзнаки стипендію виборола представниця України – журналістка Українського радіо, ведуча «Школяди» Катерина Зайцева. За умовами стипендіальної програми, упродовж року Катерина має підготувати програму, яку представить на розгляд журі на наступному, 42- st IFC, який відбуватиметься у Відні (Австрія).

На фото: Делегація Українського радіо у Любліні Аліна Акуленко (автор програми «Come Back Alive»), Анастасія Яблонська (героїня програми), Тетяна Микитенко (журналістка і перекладач) і Катерина Зайцева, стипендіатка ÅKE BLOMSTRÖM AWARD на урочистій церемонії відкриття 

На ефірі Люблінського радіо (Польща)