НРКУ та «Укртелеком» дійшли згоди щодо відновлення мовлення програм Українського радіо в проводовій мережі

НРКУ та «Укртелеком» дійшли згоди щодо відновлення мовлення програм Українського радіо в проводовій мережі

Сьогодні під час обговорення питання трансляції радіопрограм УР-2 (Промінь) та УР-3 (Культура) у проводовій мережі представники Національної радіокомпанії України та ПАТ «Укртелеком» дійшли згоди щодо поновлення їх трансляції. Таке рішення сторін є тимчасовим і ухвалене, зважаючи на великий суспільний резонанс, спричинений вимкненням трансляції УР-2 та УР–3 у проводовій мережі Укртелекому. 
 
Обговорюючи питання трансляції, НРКУ та Укртелеком погодились, що умови чинного державного контракту на 2015 рік можуть тлумачитись сторонами по-різному та не передбачають в явній формі вимоги до ПАТ «Укртелеком» транслювати програми УР-2 та УР-3, а НРКУ – сплачувати за такі трансляції.
 
Найближчим часом НРКУ та Укртелеком звернуться до державних органів зі спільною заявою щодо розгляду питання забезпечення на державному рівні трансляції  програм Українського радіо у проводовій мережі. НРКУ та Укртелеком також домовились протягом трьох місяців (до 30 жовтня 2015 р.) врегулювати договірні відносини щодо трансляції програм УР-2 та УР- 3 у проводовій мережі Укртелеком.