Сьогодні мітингували лісівники (аудіо)

Сьогодні мітингували лісівники (аудіо)

Сьогодні в деяких містах мітингували лісівники. Вони вимагали скасувати затверджену Кабміном "Стратегію реформування лісового господарства".
   
У Черкасах з мітингувальниками спілкувалася наша кореспондентка Юлія Порпленко:
                  
"Більше сотні працівників лісової галузі зібрались на мітинг під стінами Черкаської обласної адміністрації із зеленими стрічками, прив'язаними до рук, це як символ мітингу. Також, у натовпі рясніли плакати із протестними вимогами.

Мітингувальники стверджують, ухвалений Кабміном у середині листопада проект "Стратегії реформування лісового господарства України", не був обговоренний з громадськістю.

Лісівники переконані, що введений у дію проект дозволить приватизацію лісів, спричинить банкрутство деревообробної галузі, погіршення екології, і звільнення десятків тисяч лісівників по всій країні.

Адже створення єдиного лісогосподарського підприємства передбачає ліквідацію традиційних лісгоспів. Коментує голова профспілки черкаського лісового господарства Анатолій Рожненко.

Представники лісгоспів черкащини зібралися спеціально за годину до початку сесії обласної ради. Під час виступів мітингувальників, до них вийшли представники обласного керівництва і запевнили, що підтримують лісівників. І запропонують черкаським депутатам підписати звернення до Кабінету Міністрів з вимогою скасувати новоухвалену Стратегію реформування лісового господарства України.

Лісівники ж запевняють, що готові мітингувати й надалі, якщо столична влада не відреагує на вимоги".

Юлія Порпленко. Черкаси. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!