Ведучі Українського радіо "Культура" Ірина Славінська та Олена Гусейнова – модераторки на VІII "Книжковому Арсеналі"

Ведучі Українського радіо "Культура" Ірина Славінська та Олена Гусейнова –  модераторки на VІII "Книжковому Арсеналі"

Від сьогодні 30 травня й по 3 червня у Мистецькому Арсеналі триватиме VІII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". Це інтелектуальна подія країни, що об’єднує літературу й мистецтво.

На фестивалі працює виїзна студія, з якої декілька годин на день мовитиме Українське радіо "Культура".

Представляємо ведучих Українського радіо "Культура" Ірину Славінську та Олену Гусейнову – їхні думки й погляди на VІII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал".


 
"В моїй пам’яті 2012 рік, коли я вперше приїхала в Лейпциг на книжковий ярмарок, а це  одна з двох найбільших літературних подій в Німеччині. Це  такий величезний виставковий зал, величезна студія культурної програми  "Блакитна канапа", яка всі фестивальні дні ярмарку стоїть і саме з неї ведуть інтерв’ю з топовими гостями, топовими ведучими. І все це відбувається наживо. Я вже тоді подумала: ну таке треба зробити і в Україні. На той час працювала кураторкою програми на Книжковому Арсеналі. І ось минуло шість років – мрії здійснюються",  –  розповідає продюсерка Українського радіо "Культура" Ірина Славінська.

Очільниця літературних програм Українського радіо "Культура"  Олена Гусейнова на "Книжковому Арсеналі" також вже не вперше.

"Це мій шостий "Книжковий Арсенал", до речі, на якому я не читатиму свої вірші, але говоритиму про книжки. Зокрема, про "книжкові колекції", - зазначила Олена Гусейнова.

З  нагоди виходу книжки Ганни Улюри "365. Книжка на кожен день, щоби справляти враження культурної людини",  про "премійовані" книжки та про принципи задоволення, які рухають "економіку книжки" Олена Гусейнова розповість 31 травня та 1 червня.

Стежте за новинами "Книжкового Арсеналу".

Слухайте Українське радіо "Культура"!