Українське радіо "Культура" на Книжковому Арсеналі

Українське радіо "Культура" на Книжковому Арсеналі

День третій

У виїзній студії Українського радіо "Культура" на Книжковому Арсеналі 1 червня  прямий ефір розпочнеться о 10.05. У студії з’явиться ведучий Василь Шандро. Мова піде про перехрестя українського та арабського світів. Крос-культурна літературна дискусія "Ажнабія в літературі та жіноче питання в змішаних українсько-арабських сім’ях" буде з нагоди виходу роману Марини Гримич "Ажнабія на червоній машині".

О 12.05 Василь Шандро зустрінеться в студії з письменником і журналістом Дорж Бату. Говоритимуть про його книжку "Франческа, повелителька траєкторій".  

О 12.30 ведучий Василь Шандро продовжить розмову в студії з Оксаною Кісь. Мова йтиме  про долю українок у ГУЛАГу. "Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти" —  це перше історико-антропологічне дослідження повсякденного життя українок-політв’язнів радянських концентраційних таборів. Ця книжка — монографія української вченої Оксани Кісь.

З 16.10 у виїзній студії працюватиме ведуча Олена Гусейнова. Що означає передчувати країну? Письменницький простір на ландшафт: здалеку і впритул. Що таке боснійський характер? Про це Олена Гусейнова говоритиме з письменником  Міленко Єргович та  письменницею та перекладачкою Катериною Калитко.

О 17.00 Олена Гусейнова зустрінеться в студії з теоретиком культури Джозефом Теббі та перекладачем Максимом Нестелєєвим. На зустріч до ведучої завітає й перекладачка книжки Інґмара Берґмана "Довірливі розмови" Софія Волковецька. До речі, у липні Інґмару Берґману виповнилося б 100 років.

О 18.05 завершить перший день літа на Книжковому Арсеналі поезія та музика. Мар’яна Савка говоритиме про свої експерименти на стику двох мистецтв. Про джаз і не тільки розпитуватиме її  Наталя Писанка.