Суспільне радіо святкує першу річницю

Суспільне радіо святкує першу річницю

Українське радіо святкує  першу річницю, відколи стало суспільним. З цієї нагоди у внутрішньому дворику Будинку радіо на Хрещатику, 26 вечірка "Суспільне радіо: рік перший – політ нормальний" зібрала творців і слухачів Українського радіо. Прихильники Першого каналу  та радіо "Культура" мали можливість слухати урочистості  у прямому ефірі 18 червня о 18.10.

Внутрішній дворик невпізнанно змінив обличчя. Гостей вітає Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо на чолі з диригентом Володимиром Шейком.

"Цього року Українському радіо 94 роки і перша річниця у статусі Суспільного. Яке воно? Насамперед, ми зрозуміли, що радіо має бути ближче до слухачів. Лише за цей короткий час наша програма "Радіо. День" підготувала 890 телевізійних ефірів! Лише на Першому каналі створено й оновлено 37 програм. Ми першими почали звучати у цифровому форматі. Суспільне – це радіо для вас. А з першого вересня  ми порадуємо новими іменами і проектами", - сказав генпродюсер і ведучий вечірки Дмитро Хоркін.

Команда Суспільного мовника створює всі умови, щоб програми були цікаві і змістовні.

"Перший рік – це завжди відповідально. Радіо – це дуже тонкий інструмент спілкування. Він використовує голос. А голос доходить до струн людської душі" - зазначила голова Наглядової ради ПАТ НСТУ Тетяна Лебедєва.

Думку пані Тетяни продовжив секретар Наглядової ради Вадим Міський: "Перший рік – це і перший успіх Суспільного мовлення. Радіо, яке мовить з 1924 року. Швидко перелаштувалося на нові рейки. Звісно, не завжди вистачає фінансів, технічних ресурсів, але радіослухачі помітили зміни. Радіо стало цитованим, пізнаваним".

Радіослухачі не залишилися байдужими й завітали на свято у дворик.

"Ми відчуваємо наших слухачів, хочемо бути ближчими до них. Нам вдалося зберегти перших і додати інших. Команда – це головне", - наголосив виконавчий продюсер Першого каналу Юрій Табаченко.

Українське радіо стає більш пізнаваним завдяки відомим і провідним радіоведучими, портрети яких можна було побачити на стендах у дворику.

"Дякую тим людям, які роблять і які слухають наш канал. Любіть музику!", - сказав виконавчий продюсер радіо "Промінь" Максим Яковенко.

А вже через кілька хвилин Максим Яковенко виступав у ролі ді-джея, пропонував танцювати під музику, яка лунала  з ретромагнітофона.

"Радіо "Культура" дозволяє мандрувати у часі і просторі. Сьогодні це паризька опера, а завтра – Метрополітен-опера у Нью-Йорку…Ми мандруємо у минуле й дивимося у майбутнє" - підкреслила Ірина Славінська, яка нещодавно очолила радіо "Культура".

Команду Суспільного й гостей вітав Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо, який пізнаваний у світі. На чолі з диригентом, народним артистом Українського радіо Володимиром Шейком колектив виконав чудові музичні твори.

Гості розважалися під популярну музику, пригощалися  смаколиками і, звісно ж – родзинка вечірки – торт.