Ми грали це першими: на UA:Радіо Промінь стартував новий проект

Ми грали це першими: на UA:Радіо Промінь стартував новий проект

На другому каналі Суспільного мовника UA: Радіо Промінь стартував новий проект - “Ми грали це першими. Не віриш - спитай у тата))”.

Цей “привіт з 90-х” команда радіостанції замислювала давно. Адже саме у далеких 90-х, коли інформаційний простір був заповнений кадрами російського шоу-бізнесу, про українську музику знали одиниці.

Але саме тоді на радіо “Промінь” вперше лунали треки українських виконавців, яким в ті часи було надзвичайно складно пробитися до свого слухача. Так, пісні гуртів Океан Ельзи, ТНМК, Тартак, LAMA, співачки Каті Chilly  вперше прозвучали саме на радіо “Промінь”. "Якраз тоді, коли ми написали наш перший сингл "Мені так треба", частина радіо не повірило в його успіх. А радіо "Промінь" було одним з тих, хто дійсно повірив у нашу музику і нас підтримав". - Сказала Наталя Дзеньків (LAMA).  

Тож, завдяки радіо “Промінь”, почутим виявився цілий пласт музикантів, які створили фундамент української музики: ВВ, Брати Гадюкіни, Юлія Лорд, ВУЗВ, Плач Єремії, Гавайські гітари тощо. Музика цих виконавців сформувала не одне покоління.

А відтепер поп, рок, панк, хіп-хоп пісні 90-х можна почути на одній хвилі, в ефірі радіостанції, яка була першовідкривачем цих хітів: “Не віриш? Спитай у тата!”

Рубрику “Ми грали це першими!” можна почути щогодини в ефірі радіо “Промінь”.