Українські лісгоспи перевірятиме ДФС і інші контролюючі органи (аудіо)

Українські лісгоспи перевірятиме ДФС і інші контролюючі органи (аудіо)

Перевірки українських лісгоспів ініціював Кабінет Міністрів. Прем'єр Володимир Гройсман на сьогоднішньому засіданні уряду дав доручення Державній аудиторській службі, Державній фіскальній службі та Держгеокадастру з'ясувати, хто із посадовців стоїть за корупційними схемами незаконного вирубування та вивезення за кордон необробленої деревини.

Нагадаю, що мораторій на вивезення лісу-кругляку діє з січня 2017-го року. Перевірка має з'ясувати, хто підписував накладні на вивезення лісу, хто його відвантажував і яка митниця оформляла та пропускала деревину, каже Володимир Гройсман.

Прослухати

В Україні діє мораторій на позапланові перевірки підприємств, тому результати оголошеного урядом аудиту лісгоспів можна буде оскаржити у суді. Таку думку у коментарі Українському радіо висловив еколог, експерт Реанімаційного пакету реформ Петро Тєстов. За його словами, спершу уряд має надати право екологічній інспекції без попередження перевіряти лісгоспи у будь-який час. Тоді з'явиться можливість постійно моніторити ситуацію в Україні щодо незаконного вирубування і контрабанди деревини, каже Петро Тєстов.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!