День народження Українського радіо

День народження Українського радіо

16 листопада о 19:00 1924 року в Харкові  заговорила перша українська радіостанція. «Алло, алло, алло! Говорить Харків, говорить Харків, говорить Харків!». З цих слів починається історія трьох каналів Українського радіо. Ми з вами вже 94 роки. 

Ми будемо нагадувати вам про наше свято цілий день. 

О 8:30на всіх трьох каналах Українського радіо звучатиме спільна ранкова програма.  Слухачі почують з перших вуст про нюанси роботи радійників та дізнаються про секрети професії.

У цей день на слухачів Українського радіо чекають спецвипуски улюблених програм.

О 10:00— програма «Вся країна» в ексклюзивному форматі, де ведучі з Києва та Харкова, говоритимуть на тему “Радіо об’єднує людей”.

О 16:10— випуск програми “Права людини понад усе”, у якій обговорюватимуть проблему свободи слова у сучасних медіа.

Вже опівночі слухачі Радіо «Культура» почують перший текст з циклу радіо-поезій від програми «Поезія на Культурі». Поетичне радіослово залишатиметься зі слухачами до пізнього вечора.  

О 19:20 усі три канали Українського радіо транслюватимуть концерт Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо, який відбудеться у Будинку звукозапису.

Музиканти заграють твори Ріхарда Вагнера, Івана Небесного, Євгена Станковича, Тимура Полянського, Жоржа Бізе, Антоніо Вівальді та Антоніна Дворжака. До оркестру на сцені долучаться Академічна хорова капела Українського радіо (диригент — Юлія Ткач), гітарист Роман Суржа, піаністи В’ячеслав та Тимур Полянські, скрипальки Маргарита Почебут і Тамара Півненко. 

Ведучі заходу — продюсерка Радіо «Культура» Ірина Славінська та генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.