Виїзна студія Українського радіо у Кабміні

Виїзна студія Українського радіо у Кабміні

У вівторок, 18 грудня, на підсумковій конференції конкурсу "Кращі практики місцевого самоврядування" в Клубі Кабінету Міністрів України працюватиме виїзна студія Першого каналу Українського радіо.

Під час конференції відбудеться церемонія нагородження переможців Конкурсу у 2018 році, з якими одразу після вручення нагород поспілкується ведучий UA: Українське радіо Юрій Табаченко. Окрім цього, в рамках виїзної студії запишуть бесіди з представниками територіальних громад про соціальні питання, які найбільше турбують українців. Записи можна буде почути в ефірі UA: Українське радіо в програмі "Вся країна. Сучасна громада" — у випусках 18 і 25 грудня та 1 січня о 19:10.

"У програмі "Вся країна. Сучасна громада" ми висвітлюємо реформу місцевого самоврядування в Україні. У процесі децентралізації утворюються об’єднані територіальні громади, які мають багато повноважень, — зазначила координаторка виїзної студії UA: Українське радіо Юлія Шелудько. — Одне з найважливіших завдань децентралізації — правильне управління громадою. Зараз громади вже мають чим похвалитися: започаткування бізнесу, створення соціального пакету для мешканців. Ми зможемо на конкретних прикладах розглянути досягнення громад".

Конкурс "Кращі практики місцевого самоврядування” має на меті відібрати, відзначити та поширити найкращі практики соціально-економічного розвитку територій. Це, своєю чергою, сприяє підвищенню стандартів діяльності органів місцевого самоврядування та покращенню якості послуг, які отримують мешканці громад. Конкурс проводить із 2012 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Програмою Ради Європи "Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні" та асоціаціями органів місцевого самоврядування України.