Чотири покоління польського джазу на Радіо Промінь

Чотири покоління польського джазу на Радіо Промінь

Чотири ексклюзивні інтерв'ю про чотири покоління польської музики прозвучать в ефірі другого каналу Суспільного — Радіо Промінь у рамках програми "Година меломана" з 23 грудня.

Під час поїздки до Польщі ведучий програми "Година меломана" Олексій Коган записав інтерв`ю з польськими музикантами.

"Польський інститут імені Адама Міцкевича запросив мене зробити інтерв'ю з польськими джаз-виконавцями: Ніколою Колодзєйчиком, Міхалом Врублєвським, Маріушом Богдановичем і Міхалом Урбаняком. Це розмови з молодими музикантами і відомими джазменами. Записи проходили у Варшаві та Лодзі і всі вони прозвучать на UA: Радіо Промінь. Та хочу зазначити, що окрім розмов з музикантами, я привіз багато хорошої музики для наших слухачів", — запевнив Олексій Коган.

Перша програма була присвячена творчості сучасного композитора Ніколи Колодзєйчика. Джазовий виконавець розказав про себе та свою філософську музику. Інтерв'ю з Ніколою Колодзєйчиком можна прослухати на сайті Суспільного радіо.

"Перша розмова була найскладнішою з чотирьох. Ми не хотіли, щоб слухач одразу закохався у твір, ми хотіли показати, наскільки різноманітним є джаз, — каже ведучий Радіо Промінь Олексій Коган. — Польський джаз для мене на другому місці у рейтингу після американського. І це не клич крові через те, що моя бабця була полькою, а тому що Польща має справжніх світових зірок джазу. Міхал Урбаняк є одним із них. Мені було дуже цікаво зробити з ним інтерв'ю і познайомити слухачів з його творчістю".

Розмову з Міхалом Урбаняком ви зможете почути 13 січня о 22:00 в ефірі Радіо Промінь.