Арфістка Єлизавета Раковська посіла друге місце на дитячому радіоконкурсі "Кончертіно Прага"

Арфістка Єлизавета Раковська посіла друге місце на дитячому радіоконкурсі "Кончертіно Прага"

Арфістка від України Єлизавета Раковська посіла друге місце у міжнародному радіоконкурсі молодих виконавців "Кончертіно Прага" (Concertino Praga) у Чехії. У категорії "арфа" змагалися вісім претендентів, серед яких учасники з Чехії, Болгарії, Росії та України.

Єлизавета Раковська – учениця Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату класу Лариси Клєвцової. 3 грудня 2018 року у Великій концертній студії Будинку Звукозапису Українського радіо було записано конкурсну програму Лізи, звукорежисер – Олексій Грицишин, продюсерка відбору претендентів від Українського радіо радіоконкурсу "Кончертіно Прага” – Наталія Попудрібко.

Влітку, 9 червня, Єлизавета запрошена зіграти на Гала-концерті переможців конкурсу "Кончертіно Прага" на головній філармонійній сцені Чехії – Рудольфінумі.

"Коли ти чуєш гру Єлизавети, то розумієш, що перед тобою не учениця, а зрілий музикант з уже сформованою  манерою виконання. У 16 років Ліза має оригінальне бачення творів, які вона грає і характер притаманний справжнім професіоналам.  Її гра емоційно розмаїта і одночасно витончена. І це не лише моя суб’єктивна думка. Велика кількість перемог на міжнародних дитячих музичних конкурсах затверджують, що Ліза одна з найталановитіших арфісток свого віку в України. Все це разом зробили її кандидатуру ідеальною для радіоконкурсу", - зазначила продюсерка відбору претендентів від Українського радіо радіоконкурсу "Кончертіно Прага 2019" Наталія Попудрібко.

"Кончертіно Прага" – один з найстаріших дитячих музичних конкурсів у Європі, він існує ще з 1966 року. Тому перемога на таких музичних перегонах з іменем та історією – дуже престижний здобуток, який прикрасить резюме будь-якого молодого музиканта. Також унікальним є і формат конкурсу. Журі обирає переможців виключно за записами. Такий формат є  психологічно комфортнішим для дітей ніж звичайні музичні конкурси, а також дає дітям унікальний досвід роботи у звукозаписувальній студії", – додала Наталія Попудрібко.

Раніше, до початку конкурсу, у програмі "Єврорадіо" на Радіо Культура було обговорення конкурсної програми учасників від України, яке можна прослухати у архівах програм.

Довідка: "Кончертіно Прага" – проводиться щороку в столиці Чехії під егідою Європейської мовної спілки. Молоді музиканти, яким ще не виповнилося 16 років, змагаються у виконанні класичних творів у різних категоріях. Міжнародне журі визначає по два переможці у кожній категорії, а музикант, який отримав найкращий результат (абсолютний переможець), отримує приз – 1 000 євро і запис компакт-дисків.

 

На фото: українська арфістка Єлизавета Раковська