"ПоліТроль": молодіжний передвиборчий радіосеріал на Радіо Промінь

"ПоліТроль": молодіжний передвиборчий радіосеріал на Радіо Промінь

25 лютого на інформаційно-музичному каналі Радіо Промінь з’явився перший політичний контент: у межах програми "РанокПРО" стартував радіосеріал "ПоліТроль". Щодня в будні о 9:40 ведучі разом із молодими політологами розбирають передвиборчі програми кандидатів у президенти.

Усього вийде 22 випуски радіосеріалу: обговорюватимуть по два кандидати в одній програмі. Позаяк молодь уже має право голосувати, але не надто цікавиться сухими біографіями та політичними програмами, аналіз діяльності кандидатів у президенти відбувається в неформальному стилі. Привілеїв не матиме жоден кандидат, про що й свідчить неоднозначна назва проекту.

"Ми звернулися до Школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії й вирішили разом із їхніми молодими політичними експертами зробити проект, котрий допоможе розібратися з передвиборчими кампаніями кандидатів у президенти. Головне, що ми хочемо з'ясувати: що конкретно кожен із кандидатів планує зробити для молоді. Наші “політ-тролі” ретельно, але доступно й у режимі інфотейнменту розбирають усі  44 передвиборчі програми, —зазначила креативна продюсерка Радіо Промінь Вікторія Польченко. — Робимо ми це для того, щоб молода аудиторія Суспільного вільно орієнтувалася в передвиборчих планах кожного із кандидатів й робила свідомий вибір. Точно знаємо, що наша аудиторія буде голосувати та обирати. І цей вибір дуже важливий для нас усіх".