"Парад концертів" транслюватимуть радіо Культура і Українське радіо Харків

"Парад концертів" транслюватимуть радіо Культура і Українське радіо Харків

У суботу, 27 квітня, о 18:30 на Суспільному радіо радіо Культура і Українське радіо Харків транслюватиметься мистецька подія "Парад концертів", яка проходить у Харкові в межах міжнародного проекту "Рік музики Мирослава Скорика".

Ведучий концерту – генеральний продюсер Суспільного радіо Дмитро Хоркін. У Харківській філармонії, де відбудеться концерт, працюватиме виїзна студія Суспільного радіо. Лінійна продюсерка радіо Культури Наталія Попудрібко та продюсер Українського радіо Харків Володимир Носков спілкуватимуться під час антракту з учасниками заходу.

“Цей захід чудово підходить для презентації оновленої великої зали Харківської філармонії, яку зовсім нещодавно реставрували, — зазначив продюсер музичних програм і позастудійних трансляцій Українського радіо й учасник мистецької події Олександр Пірієв. — Це історична зала, на сцені якої свого часу грав Сергій Рахманінов, співав Федір Шаляпін і диригував сам Петро Чайковський. І от після двох десятиліть реконструкції ми зможемо насолодитися прекрасною акустикою однієї з найкращих зал України, яка сьогодні ще й є лідером із технологічних новацій. Символічно, що саме в ювілейний рік нашого знаменитого композитора Мирослава Скорика керівництво Харківської філармонії звернулося до нас із пропозицією висвітлити “Парад концертів”,  у програмі якого прозвучить світова прем’єра Десятого скрипкового концерту”.

Олександр Пірієв — один із найвідоміших віолончелістів України — візьме участь у концерті й зіграє легендарний Концерт №2 для віолончелі з оркестром. Також на присвяченому 80-річчю маестро заході прозвучить багато унікальних творів із доробку української легенди у виконанні зіркових солістів.

"Для мене особисто це животрепетний та одночасно приємний момент, бо маестро Скорик буде присутній у залі особисто. Я у великому очікуванні концерту, адже завдяки залученню Українського радіо він вийде за межі обласної філармонії і його слухатимуть не тільки присутні в залі, а й багатомільйонна аудиторія Українського радіо", — каже Олександр Пірієв.

Виїзна студія Українського радіо Харків почала працювати ще у 2018 році: велися трансляції з Харківського літературного музею, Харківського національного університету імені Н. Каразіна. Цей формат продуктивний з професійного погляду й цікавий для слухачів. А співпраця харківської редакції з радіо Культурою дає змогу розширити можливості виїзної студії та вести трансляцію з таких культурних подій як "Парад концертів". В очікуванні цієї події продюсер Українського радіо Харків Володимир Носков розповів:

"Я страшенно щасливий, коли до нас приїздить UA: Радіо Культура й дає нам змогу вести прямі трансляції з концертів. Коли приїздять такі фахівці, як Георгій Костюкевич, начальник управління ТВО "Музика". Коли режисери прямого ефіру ретельно та з розумінням справи налаштовують спеціальні мікрофони для передавання саме концертного звучання. Радію, що можу працювати з такою командою, вести ефір із ведучими, яких глибоко поважаю. Так, трансляцію Kharkiv Music Fest мені пощастило вести з Галиною Бабій. Ми відчували одне одного, відчували плече. Це була дуже комфортна взаємодія. Сподіваюся, із Наталею Попудрібко в нас також складеться професійний тандем і взаєморозуміння".

Крім прямого ефіру з Харківської філармонії на радіо Культура та Українське радіо Харків, згодом у програмі "Говорити. Грати. Співати" харків’яни зможуть почути інтерв’ю з Мирославом Скориком і фрагменти концерту. Цю програму можна буде знайти також на Фейсбук-сторінці радіо.

"Програма "Говорити. Грати. Співати" – унікальна й дуже цінна для нас. Ведуча програми – професійна музикознавиця, викладачка Харківського національного університету мистецтв Юлія Ніколаєвська. Вона спілкується з гостями не лише з Харкова чи України, а й з усього світу. І це глибокі, вдумливі розмови. А музичний контент для програми надають наші чудові партнери – Харківська філармонія й Харківський національний театр опери та балету імені М. Лисенка. Тобто це не "копіпаст", а якісні записи концертів і вистав, які просто так не знайдеш в інтернеті", – підкреслив Володимир Носков та додав, що сподівається в майбутньому мати більше можливостей для розвитку саме цього напрямку Українського радіо Харків.