Продюсерка Радіо Культури Ірина Славінська отримала премію Кривенка "За поступ у журналістиці"

Продюсерка Радіо Культури Ірина Славінська отримала премію Кривенка "За поступ у журналістиці"

Продюсерку Радіо Культури Ірину Славінську нагородили премією імені Олександра Кривенка "За поступ у журналістиці". Нагородження відбулося 30 травня  в межах відкриття Львівського медіафоруму 2019 року на Lviv Arena.

"За відданість трансформації культурної журналістики та суспільних медіа нагородити премією продюсерку Радіо Культура Ірину Славінську", — сказав під час вручення премії головний редактор "Історичної правди" Вахтанг Кіпіані.

"Для мене — це величезна честь. Це шалений кредит довіри, свого роду аванс, і мені хочеться продовжувати працювати й далі. А з іншого боку, мені видається важливим відзначення саме культурної журналістики як жанру й напряму. Культурна журналістика сьогодні трохи недооцінена, якщо можна так сказати. Молоді журналісти часто її сприймають за легку тему порівняно з (у лапках) політикою. Мені здається, що культурна журналістика – це дуже перспективний шлях, який може нам краще допомогти зрозуміти самих себе", — поділилася Ірина Славінська.

Нагадаймо, премію вручають щороку в травні до дня народження Олександра Кривенка, відомого журналіста й редактора, який трагічно загинув 9 квітня 2003 року. Від 2013 року церемонія відбувається в межах Lviv Media Forum. У минулі роки лауреатами премії "За поступ у журналістиці" стали українські журналісти та редактори Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова, Костянтин Усов, Олекса Шалайський, Христина Бердинських, Левко Стек, Наталка Седлецька, Роман Вінтонів, а також польський журналіст і дипломат Марчін Войцеховський та публіцист, головний редактор інтернет-газети "Збруч" Орест Друль.

Премію "За поступ у журналістиці" заснувала "Капітула Поступу". До неї належать друзі й колеги Олександра Кривенка.