У Києві за інформаційної підтримки Українського радіо відбудеться TEDxYouth@Kyiv

У Києві за інформаційної підтримки Українського радіо відбудеться TEDxYouth@Kyiv

 

 У Києві в iHUB  (Хрещатик, 10) 14 вересня відбудеться конференція TEDxYouth@Kyiv, інформаційним партнером якої є Суспільне радіо. 

 

Слоган цьогорічної події "Celebrate troubles". Це про непередбачувані, несправедливі та майже безвихідні ситуації, в які ми потрапляємо. Ми їх, можливо, ненавидимо та намагаємось уникати, але саме вони штовхають нас розширювати межі власних можливостей.

 

Спікери:

 

Катерина Михалко — співзасновниця компанії “nuka”. Створює вічну канцелярію, блокноти та олівці, які ніколи не зіпсуються, й запускає їх у стратосферу. Кинула школу, аби займатися власним стартапом, який створила у 16 років разом із друзями. Ідею молодої спікерки оцінюють в 1 мільйон доларів. 

 

Максим Головко — архітектор та співзасновник "Агентів змін". За 5 років роботи втілив понад 20 міських проєктів, серед яких схема метро, реконструкція першого поверху Київради, пішохідна навігація та дослідження Подолу. Керує проєктами, які розвивають міський простір, роблять його зрозумілим, комфортним та цікавим. Працює над створенням Набережної на Подолі та реконструкцією Валів.

 

YUKO — український гурт, що поєднує у своїй творчості фольклор та електронну музику в жанрі фольктроніка. Учасники нацвідбору до Євробачення. Другий студійний альбом "DURA?" виконавці присвятили жертвам домашнього насильства.

 

Торі Польська — художниця-мультиплікаторка. Працювала з українськими й зарубіжними анімаційними студіями, ділиться знаннями зі студентами у школі Projector. 

 

Тетяна Євлоєва — авторка екологічної ініціативи "Життя без Сміття" — Life Without Trash. Тетяна закликає боротися зі сміттям через організацію свого побуту таким чином, щоб передусім не утворювати відходів. 

 

TEDxYouth@Kyiv — це незалежна подія в дусі і за ліцензією TED, одноденна неприбуткова конференція, організована молоддю і для молоді. Для цього на сцену кличуть підприємців, мандрівників, змінотворців, інноваторів та інших спікерів, чиї ідеї варті поширення.

Усі деталі на сайті події та на Facebook-сторінці.

ТED — міжнародна конференція для поширення ідей, здатних змінювати світ. Уперше відбулася в 1984 р. в Каліфорнії, з 2009 року локальні конференції (TEDx) проходять у багатьох містах планети — від Сан- Франциско до Токіо.

 

Подія відома у всьому світі. На ТED виступають винахідники, нобелівські лауреати, письменники, науковці, актори, музиканти, художники. Виступи є науково-популярними, тривають до 18 хвилин. TEDx — це неприбуткова та незалежна організація, присвячена ідеям, що варті поширення.