Радіо Культура розпочинає "Філармонійний маратон"

Радіо Культура розпочинає "Філармонійний маратон"

1 липня, на Радіо Культура стартує безпрецедентний за масштабами проєкт "Філармонійний маратон" — у прямому ефірі презентують усі 23 філармонії країни. Марафон триватиме щобудня з понеділка по п’ятницю в межах програми "Музична сієста". Початок о 13:10.

0:00 0:00
10
1x

Кожен випуск проєкту присвячений одній із філармоній. У марафоні — унікальні факти з історії українських філармоній, музика у виконанні солістів і колективів, а також жива розмова в ефірі з очільниками філармоній та художніми керівниками.

Розпочне марафон Харківська філармонія, новий органний зал якої — єдиний у країні, що за часи незалежності створили з нуля. 2 липня слухачі почують про Національну філармонію України — головну філармонійну сцену країни. 3 липня в прямому ефірі говоритимуть про Житомирську філармонію, до складу якої належить один із найкращих українських хорових колективів — "Орея".

"Філармонійний маратон" триватиме місяць. Саме стільки часу потрібно, щоб розповісти про всі філармонії України. Прикро, що ми втратили зв'язок із філармоніями Донецька, Луганська й Криму. "Філармонійний маратон" — це подарунок усім поціновувачам класики, джазу, фольку та ретро від музичної редакції Радіо Культура", — прокоментував головний редактор музичної редакції Радіо Культура й куратор проєкту Олександр Пірієв.

Ведучі "Філармонійного маратону"Ірина Пашинська, Світлана Галась, Надія Радкевич, Наталія Попудрібко, Наталія Писанка та Олександр Пірієв.

Фото: Харківська філармонія