Мірча Луческу не пропрацює тренером "Динамо" навіть року – футбольний коментатор Сергій Столярчук

Мірча Луческу не пропрацює тренером "Динамо" навіть року – футбольний коментатор Сергій Столярчук

23 липня Мірчу Луческу призначили головним тренером футбольної команди "Динамо". Призначення колишнього головного тренера донецького "Шахтаря" викликало скандал, зокрема, й серед вболівальників київського клубу. Через чотири дні після призначення у ЗМІ з'явилася інформація, що Луческу подав у відставку. Чим закінчаться футбольні баталії, скільки часу Мірча Луческу залишатиметься тренером столичного "Динамо" та чим українських футбол відрізняється від італійського українському радіо розповів футбольний коментатор Сергій Столярчук.

0:00 0:00
10
1x

"Наскільки я знаю, Луческу залишається головним тренером "Динамо", але й клуб, й тренер не врахували усі складові цього призначення. Його наслідком став величений скандал. І хоча свого часу Луческу працював і в турецьких,і румунських командах, де змінював клуби, але одна справа, коли тобі 50 років, а інша – коли 75. Вже хочеться трохи заспокоїтися і перепочити. А тут тиск дуже впливових людей, з якими міцно пов'язаний Луческу, які насамперед підтримують донецький "Шахтар". "Шахтар" – знакова команда в біографії Луческу, а Луческу – знаковий тренер в історії "Шахтаря". Мені здається, Луческу не розраховував на той спротив, який утворився", – розповів Сергій Столярчук.

За його словами, київське "Динамо" розраховувало на те, що все відбувається як в Італії, де тренери переходять з клубу в клуб. Проте, як виявилось, реалії українського футбольного життя трохи інші, ніж італійського чи німецького: "Потрібно було враховувати специфіку нашого футболу". 

"Луческу не очікував такого. В Румунії та Туреччині в нього були подібні прецеденти, але всебічного тиску на нього не було. В 75-річному віці він вперше з ним зіштовхнувся. Мені здається, що зараз Луческу вже шукає якісь шляхи для відступу, для того, щоб залишити команду з найменшими репутаційними втратами", – висловив свою думку футбольний коментатор. 

"Я б хотів, щоб вболівальники "Динамо" дивилися на теперішні рівень "Шахтаря" і "Динамо". "Динамо" знаходиться в такій точці падіння, що потрібен молодий, системоутворюючий тренер. Мова не йде про 30-40-річного, можливо, варто знайти 50-річного "Луческу", який колись підняв "Шахтар" до того рівня, на якому він є зараз", – зауважив Сергій Столярчук. 

Читати також: Луческу як головний тренер "Динамо": чи є шанс на відродження клубу?

В "Динамо", наголосив журналіст, системні проблеми не лише в команді: "Те, що ми бачимо на полі, – це наслідок того, що відбувається в клубі, а там немає системи європейського клубу, яка є в донецького "Шахтаря".

"Шахтар" не очікував такого ножа в спину, вони ображені. Багато колишніх підопічних Мірчі Луческу було запрошено в тренерський штаб, але вони відмовились. Таким чином вони намагаються показати своє ставлення до цього призначення", – розповів Столярчук.

Журналіст зазначив, що той шум, який піднявся за останні два дні – це лише початок того, що буде: "Вболівальник відчули, що вони можуть тиснути на ситуацію і дотиснути Луческу. Повірте, будуть дуже жорсткі перформанси і акції на адресу Луческу".

"Думаю, рано чи пізно це призведе до того, що він піде. З ймовірністю 80 % я можу стверджувати, що Луческу на цій посаді не пропрацює навіть року", – підсумував Сергій Столярчук.

ФОТО: football.ua