Різдвяні богослужіння з Ватикану 24 та 25 грудня — у прямому ефірі Українського радіо та Радіо Культура

Різдвяні богослужіння з Ватикану 24 та 25 грудня — у прямому ефірі Українського радіо та Радіо Культура

Сьогодні й завтра, 24 і 25 грудня, Українське радіо та Радіо Культура транслюватимуть в прямому ефірі Різдвяне богослужіння та урочистості у Ватикані.

0:00 0:00
10
1x

У ніч із 24 на 25 грудня відзначається Різдво за Григоріанським календарем. Увесь християнський світ уважно стежитиме за головною церемонією, яка відбудеться у найбільшій споруді Ватикану — Базиліці Святого Петра. 

Перший та другий канали Суспільного радіо також долучаються до цих урочистостей. 24 грудня о 20:30 розпочнеться пряма трансляція Різдвяного богослужіння з Ватикану — духовного центру католицького світу, під проводом Святішого Отця Франциска.

А 25 грудня ми почуємо Різдвяне привітання Папи Римського Франциска і його Апостольське благословення Urbi et Orbi для міста Рима і цілого світу. Початок о 13:00.

Ірина Славінська, продюсерка Радіо Культура, зазначає: 

"Радіо — це медіа, що об'єднує людей. В умовах карантину особливо важливо мати змогу долучатися до життя своєї громади — навіть не виходячи з дому. Саме тому кожного року Суспільне радіо допомагає приносити свято в кожен дім. 24 і 25 грудня в нас є можливість наживо почути різдвяне богослужіння з базиліки Святого Петра у Ватикані та послання Urbi et Orbi Папи Римського Франциска"

Роль та значення Ватикану у світовій культурі та історії у програмі "Про закон і Благодать" на хвилях Радіо Культура розбирали Вадим Карп'як та Катерина Щоткіна. Прослухати подкаст можна за посиланням.  

"Українське радіо та Радіо Культура пропонують не лише трансляцію, а й спеціальну програму, в якій прозвучать важливі коментарі священників і релігієзнавців. Сподіваюся, слухати буде цікаво й тим, хто святкує Різдво, і тим, хто цікавиться світовими релігіями та культурами",  — додає Ірина Славінська

Нагадаємо, Українське радіо — найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Радіо Культура — головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі Радіо Культура музика від найкращих виконавців країни й світу, радіотеатр, поезія та проза вустами авторів, а також новини культурного життя. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio.

Фото: Суспільне