Кінотеатри виходять з карантину: що готує до показу "Жовтень"

Кінотеатри виходять з карантину: що готує до показу "Жовтень"

Сьогодні останній день українського локдауну. Від завтра глядачі знову зможуть відвідувати кінотеатри. Піарменеджерка кінотеатру "Жовтень" Альбіна Шнипко в ефірі Українського радіо розповіла, як кінотеатри виходитимуть з карантину та що планують показати у "Жовтні".

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Що означають майже три тижні локдауну для роботи кінотеатру?

Хочу акцентувати увагу, що не просто три тижні серед року, а три тижні саме в січні. В цей час люди жваво відвідують культурні заходи, зокрема кинотеатри. І ми не показали 882 сеанси, які мали б показати впродовж цих трьох тижнів. 

Які ви плануєте показати у "Жовтні"? 

Ми продовжимо прокат тих фільмів, які були до локдауну, зокрема анімацію від Pixar "Душа", а також українські стрічки, які у нас збирати дуже гарний прокат. Протягом перших трьох днів можна буде подивитися фільми "Атлантида", "Безславні кріпаки" та "ЮКІ". З 28 січня до них додадуться і українські прем'єри, і нові старти вийдуть. 

Чи кінотеатри самостійно визначають, які стрічки вони будуть показувати? Як цей процес взагалі регулюється в "Жовтні"?

Зазвичай ми беремо в прокат всі стрічки українського національного кіно, намагаємось максимально показати їх глядачам, ставимо їх прайм-тайм і дивимось, як глядач реагує.  Якщо ми отримуємо позитивний відгук, якщо глядачі йдуть, то ми прокат продовжуємо. Зазвичай у нас найтриваліший прокат українського кіно. 

Якщо згадати минулий рік, наскільки важко було відновити роботу після першого карантину у січні? Чи можна якось порівняти ці два локдауни?

Схема виходу з локдауну у нас одна й та ж сама. Якщо говорити про перший локдаун, то ми всі були налякані, всі мали дотримуватись загальнонаціонального карантину і чотири місяці кінотеатр не працював. Після виходу в першу чергу ми розуміли, що всі зусилля нам потрібно направити на стабілізацію роботи і хоч якось перекрити ті втрати, які ми отримали внаслідок чотирьохмісячного простою. Суттєво нам у цьому допомогла місцева влада, скасувавши орендну плату за приміщення. Поки ми не працювали, ми не платили оренду. Ми також вдячні Українському культурному фонду, який надав нам грант на підтримку нашої культурної інституції у часи кризи. Вони нам суттєво допомогли у фінансовому плані стабілізувати роботу кінотеатру. Звичайно, ми дуже багато зусиль направили на те, щоб відновити наш попередній репертуар, щоб відновити постійні і регулярні покази. Ми показували кіно і для одного глядача. Навіть якщо не було глядачів, ми не знімали сеанси для того, щоб знову запросити глядачів і показати їм, що ми працюємо. Ми доклали багато зусиль до дотримання і забезпечення санітарних вимог МОЗ, щоб наші гості почувалися безпечно у кінотеатрі.

Як 50% посадка позначається на прибутковості? 

Як мінімум, елементарна арифметика підказує, що невтішно. Оскільки на 50% менша наповненість, то і на 50% менша відвідуваність. Ми поки що не вийшли в прибутки. Ми працюємо для аудиторії, щоб підтримати кінотеатр в звичному режимі і щоб повернути аудиторію. Якщо порівнювати з аналогічними періодами, наприклад, 2019 року, то кількість глядачів зменшилася на 40%. Все-таки люди з пересторогою відносяться і бояться йти в кіно. 

Які цікаві події плануєте найближчим часом і як ви плануєте відновлювати свою роботу? 

У нас уже є досвід. Ми відновились після тривалого карантину, тож ми легко вийдемо з тритижневого карантину, оскільки вже є алгоритм дій. Від завтрашнього дня ми відкриваємо наші двері для глядачів. 27 січня до Дня вшанування жертв Голокосту відбудеться спеціальний показ культового фільму "Життя прекрасне" Роберто Беніньї. Це буде лише один показ, і ще залишилась невелика кількість квитків. З 28 січня у нас стартують нові прем'єри і традиційно на вихідних ми влаштовуємо спеціальні покази за участю творчих груп. 30 січня о 15-20 ми влаштовуємо спеціальний показ фільму "Пік страху", після якого глядачі зможуть поспілкуватися із режисером Станіславом Капраловим та продюсером Сергієм Лавренюком. 1 лютого аналогічна подія відбудеться до фільму "Все буде ОК". Показ відбудеться 1 лютого о 19.10 за участі Ірми Вітовської, режисера Тараса Бенюка і  членів творчої команди. Крім того, головною подією року 2021 року є ювілей кінотеатру "Жовтень". У цьому році 29 січня буде 90 років з моменту відкриття кінотеатру. Впродовж цього дня буде тривати акція для наших глядачів: всі, хто в цей день придбає квитки, вони будуть діяти зі 30% знижкою (це буде стосуватися онлайну і офлайну в касі). Також будемо проводити розіграші та невеличкі активності з дотриманням дистанції.

Фото: Детектор медіа 

Останні новини
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук