Телефонні шахраї: експерти про те, як не стати жертвою афери

Телефонні шахраї: експерти про те, як не стати жертвою афери

Кожен з українців хоча б раз в житті зустрічався з телефонними шахраями, які намагались видурити кошти, отримавши дані банківської картки чи вигадуючи історії з родичами в лікарні чи поліції. Хто ці люди, які телефонують з невідомих номерів, чи правда, що більшість шахраїв ошукують людей, перебуваючи у місцях позбавлення волі, які види телефонного шахрайства існують та набирають обертів в Україні та як їм протистояти? Про все це Українському радіо розповіли спеціаліст із кібербезпеки, керівник проєкту "Брон" Олександр Ткачук та спеціаліст із безпеки компанії Київстар Юрій Прокопенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Телефонні шахраї: хто вони?

"Те, що телефонними шахраями в основному є люди, які відбувають покарання, – це сценарій минулих років. На даний час мобільне шахрайство набуло вже більш системних рис. "Зеки" були батьками-засновниками цієї діяльності, які розпочали цей бізнес, але за декілька минулих років відбулися зміни з точки зору інтеграції більшості громадян у цифрових простір", – розповів Юрій Прокопенко.

Суттєву роль драйвера в цьому напрямку, за його словами, зіграв локдаун: "Телефонне шахрайство за цих обставин набуло більш системного характеру. На сьогоднішній день вже визначені певні ролі і шахраї користуються безкарністю, адже цей вид шахрайства з точки зору правоохоронних органів не досить перспективний".

"Сам бізнес телефонного шахрайства щороку налічує більше, ніж 500 мільйонів гривень. Йдеться про прямі офіційно зафіксовані збитки людей, яким телефонують і розповідають, що син в тюрмі чи лікарні і треба переслати кошти. Додам, що мова лише про зафіксовані випадки, коли люди звернулися до правоохоронних органів. Не зафіксованого разів в п’ять більше, тому що кожна людина розуміє, що відсоток того, що знайдуть шахрая і їй повернуть кошти, мінімальний. І соромно визнати, що дядька в 30-50 років так легко обманули", – розповів Олександр Ткачук.

В однієї людини, як зауважив експерт, видурюють від 3 до 40 тисяч гривень і на такі величезні суми знаходяться організовані групи: "Це все система і вірити в те, що сама людина, яка відбуває покарання в камері, буде телефонувати і про це не почує адміністрація, охоронці та інші люди, не варто. Це міф. Там працює не одна людина, а групи і це одна із частин самого організованого світу. Адже мобільні телефони та картки операторів в камери треба якось приносити і їх має бути багато. Зек не буде з однієї карти телефонувати місяць. Тому йдеться щонайменше про 15-20 карток та кілька телефонів".

Разом з тим, компанії мобільного зв’язку можуть запобігати телефонному шахрайству і, за словами Юрія Прокопенка, роблять це: "Є правила надання телекомунікаційних послуг, згідно яких якщо виявляються випадки невідповідного використання засобів мобільного зв’язку, в тому числі й sim-карт, оператор має право блокувати. У цьому випадку керуються не лише скаргами від абонентів, але й системами, які аналізують поведінку sim-карти. Якщо там трапляється відповідний сценарій, профіль, то за цим профілем sim-карта може бути заблокована до з’ясування обставин. Кількість такого шахрайства і порушень, враховуючи 27-мільйонну абонентську базу, велика і людина не може обробляти такі масиви даних. Тому вже давно з цією метою використовуються спеціальні системи протидії".

"Також на сайті кіберполіції з 2019 року з’явилося посилання, де можна ввести номер телефону і побачити, чи він був десь задіяний в шахрайстві. Так само можна перевірити сайт, адже існує ряд сайтів, які також займаються шахрайством", – розповів Олександр Ткачук.

"Ваші рідні в небезпеці"

Експерт із кібербезпеки зауважив, що в телефонному шахрайстві буває кілька сценаріїв: "Основні сценарії – це коли телефонують або пізно вночі, або рано-вранці й кажуть, що ваш син-дочка потрапили до лікарні чи в ДТП. Шахраї навіть не знають, чи є у вас діти, але в 1 з 10 випадків потраплять в ціль. Кажуть щось розпливчасте про те, що потрібно терміново переказати гроші". 

"Або інший варіант: син чи дочка були за кермом і створили ДТП. Тобі будуть телефонувати і представлятися поліцейським, казати, що можуть це зараз на місці приховати, що він, наприклад, був п’яний, або це буде кримінально каране діяння до 8 років. Людина захоче ще на місці, поки все не набуло розголосу, сприяти поліцейському і дати хабар. Це психологічний момент, коли важко зорієнтуватися. Якщо людина скаже: "Хвилинку, я зараз перетелефоную", то, скоріш за все, її не будуть відпускати, а будуть грубіянити й повертати жертву до моменту, аби вона одразу перерахувала кошти", – пояснив Олександр Ткачук.

Експерт розповів, що найелементарніше, як можна перевірити, чи вас не ошукують по телефону, розповідаючи про родича у біді – спитати як його звати: "Скоріше за все, шахрай не буде цього знати. Також можна спитати, як отримали телефон. Якщо скажуть, що, наприклад, дитина дала сама, тоді треба попросити дати слухавку або спитати, як ви підписані в її телефоні. Тобто треба питати дані, які не можна просто так спродукувати".

Дзвінок із банку

Також одним із поширених видів шахрайства є так званий "дзвінок з банку".

"Варто пам’ятати, що представник банку ніколи не запитає у вас cvv вашої карти та термін її дії, а також ваше кодове слово. Єдине, що можуть сказати працівники банку – це останні чотири цифри вашої картки. Якщо вам зателефонували з питаннями про cvv чи термін дії картки, одразу кладіть слухавку та перетелефонуйте на гарячу лінію банку", – наголосив Олександр Ткачук.

Юрій Прокопенко в свою чергу додав, що шахраї, які вдають із себе представників банку, також жваво цікавляться кодами з sms: "Коли здійснюється якась транзакція, на мобільний приходить код підтвердження. Цю інформацію також суворо заборонено повідомляти, тому що ані банк, ані оператор телекомунікацій ніколи ці дані запитувати не будуть".

"Вітаємо, ви виграли в лотерею"

"Це поширений вид шахрайства, який в 2020 році набув особливого поширення. Це, звісно, приємна новина, незважаючи на те, що ми ніде не приймали участь в лотереях. В такому випадку злодії розказують, що ви виграли машину, велику суму грошей і її можна забрати буквально за кілька днів, але потрібно вказати номер картки, на яку можна перерахувати кошти. І коли ви, задоволені, кажете номер карточки, починають розпитувати за термін дії, код cvv, sms, які приходять, щоб підтвердити, ваша це карта чи ні. І просто на місці з вас спишуть кошти", – розповів Олександр Ткачук.

Він наголосив, що як і в попередніх випадках, не можна нікому називати дані своєї карти чи коди, які приходять в sms. Також не слід проплачувати комісію чи податок, яким можуть попросити проплатити за суму виграшу: "Жодна організація, яка навіть влаштовує лотерею, не буде зацікавлена віддати вам кошти, не знявши на камеру, не зробивши ролик із щасливим переможцем. Це все міф. Тому коли вам кажуть, що ви виграли 100 тисяч гривень, але треба переказати 2,5 тисячі гривень комісії, потім зникне і номер, і весь ваш "виграш".

Фото: pixabay