"Позиція" — новий мультимедійний проєкт стартував на Радіо Промінь

"Позиція" — новий мультимедійний проєкт стартував на Радіо Промінь

Проєкт "Позиція" — перший мультимедійний "твіттер!" — стартував на Радіо "Промінь" у травні. Формат проєкту включає коментарі селебрітіс, знакових людей, лідерів суспільної думки та діячів культурної сфери на актуальні й резонансні події України та світу.

Спікери висловлюють свою приватну точку зору щодо подій, записуючи на свій смартфон відео, яке наступного дня виходить у радіоефірі 8 разів на день у звуковому форматі та впродовж 24 годин доступне на діджитал-платформі Радіо "Промінь" у форматі відео. 

Над проєктом віддалено працюють 10 людей, шоуранером проєкту став Віталій Климов, редакторка "Позиції" Ганна Луньова

Шоуранер проєкту Віталій Климов зазначає: "Проєкт "Позиція" створений для того, щоб розуміти, що життя ширше, ніж те, що транслюється більшістю медіа, спектр подій, які відбуваються на планеті, значно ширший. На прикладі відомих людей слухачі й глядачі можуть побачити зразки незаангажованого критичного мислення. Ми мусимо повернутися до того, що у світі може бути безліч різних думок на різні теми".

Наразі в рамках проєкту на другому каналі Суспільного радіо вже пролунали синхрони Івана Леньо, Mox Perkalaba, Тараса Тополі, Сергія Присяжного, Іллі Резнікова, Сергія Жадана, Тараса Чубая, Мирослава Кувалдіна, Сергія Мартинюка, Олександра Чемерова, Олександра Фоззі Сидоренка, Олега Фагота Михайлюти, Сергія Фоми Фоменка, Віктора Павліка, Марії Бурмаки, Віктора Бронюка та інших. Пул артистів постійно доповнюватиметься, надалі у проєкті планується участь телеведучих, акторів — соціально активних представників креативних індустрій, чия думка буде цікава слухачам радіо та глядачам сторіс.    

Іван Леньо, фронтмен гурту Kozak System так описує свої враження від проєкту: 

"Мені подобається ідея проєкту, бо на ту чи іншу резонансну або звичайну подію, залежно від того, в якій царині вона відбулася, суспільство отримує ту чи іншу інформацію або реакцію. Якщо мова йде про щось політичне, марно очікувати об’єктивної оцінки події з боку політиків, тому що це політкоректна царина. Так само, якщо буде якась подія з галузі охорони здоров’я, немає сенсу брати коментар у лікарів — вони все одно будуть солідарні з певною доктриною, яка існує. Те, що митці коментують певні події — важливо, оскільки митці незаангажовані люди й вони дивляться на світ достатньо незашорено. Тому мені цікаво брати участь у "Позиції". В будь-якій події є зерно, і чим далі я від теми, тим цікавіше мені реагувати, адже суть цього проєкту — почути різні думки, навіть болісні".

Нагадаємо, Радіо "Промінь" — найперша українська музична радіостанція, створена 22 квітня 1965 року. Нині Радіо "Промінь" мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% — програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Частина радіоконтенту має інформаційно-розважальне спрямування. Слухати Радіо "Промінь" можна в FM-діапазоні, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку suspilne.radio.