До 30-річчя Незалежності України. Історія творення держави. Спецпроект

До 30-річчя Незалежності України. Історія творення держави. Спецпроект

24 серпня, Україна відзначатиме 30-ту річницю Незалежності. В зв’язку із також важливою датою, Українське радіо щотижня буде згадувати про те, як формувалась система української влади та який внесок для розбудови країни зробили кожен із Президентів та кожна із влад за цей період.

0:00 0:00
10
1x

"Від розвалу СРСР до президентства Кравчука": експерти про становлення незалежності України

Як змінювалася система державної влади в Україні? Проблеми перших р оків незалежності і як в конструкції державної влади України з’явилася посада президента? Про перші роки Незалежності України, президентство Леоніда Кравчука, створення Збройних сил та відмову від ядерної зброї в ефірі Українського радіо спілкувались виконавчий директор Центру спільних дій Андрій Андрушків та аналітик-юрист Центру спільних дій Назар Заболотний.
Слухати тут.

 

Перший термін президента Леоніда Кучми

10 липня 1994 року Леонід Кучма був обраний на посаду президента України. Його головним опонентом на виборах став Леонід Кравчук, який набрав у другому турі 37,92 % голосів. Про Україну періоду першої каденції Леоніда Кучми в ефірі Українського радіо розповідають аналітик Центру спільних дій Назар Заболотний та журналіст Центру спільних дій Олексій Півторак.

Слухати тут.

 

"Кращий серед гірших": експерти про перемогу Леоніда Кучми на виборах 1999 року та другу каденцію

Про другий термін Президента Леоніда Кучми у студії Українського радіо розповідає Марія Очеретяна, журналістка Центру спільних дій.

Слухати тут.

 

Президентство Віктора Ющенка

Віктор Ющенко — перший президент України, який прийшов до влади внаслідок масових протестів проти фальсифікації на виборах 2004 року. Його головним суперником був Віктор Янукович. Про переваги і недоліки президенства Віктора Ющенка, в ефірі Українського радіо говорять аналітик Центру спільних дій Олег Савичук та журналіст Центру спільних дій Олексій Півторак.

Слухати тут.

 

Президентство Віктора Януковича

Журналіст Центру спільних дій Олексій Півторак та аналітик Центру спільних дій Назар Заболотний в ефірі Українського радіо розповіли про непростий період президентства Віктора Януковича, який припав на 2010-2014 роки.

Слухати тут.

 

П’ятий президент України Петро Порошенко

Період правління п’ятого президента України Петра Порошенка, в ефірі Українського радіо згадують журналістка Центру спільних дій Марія Очеретяна та аналітик Центру спільних дій Назар Заболотний.

Слухати тут.