На Суспільному радіо вийде низка тематичних програм до Дня пам'яті захисників України

На Суспільному радіо вийде низка тематичних програм до Дня пам'яті захисників України

29 серпня до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, на Українському радіо в програмі "Ранковий формат" о 9:45-9:55 вийде тематична рубрика "Дзеркало історії", де слухачі почують історію добровольця, одного з ексбійців батальйону спеціального призначення "Донбас".

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

О 16:07-16:22 у програмі "Під прицілом" говоритимуть те, на якому етапі зараз перебуває розслідування Іловайської трагедії і чи опиняться винуватці колись за гратами.

У програмі "Україна. Сьогодення" о 19:10 згадають події серпня-вересня 2014 року на Сході України. Проаналізуємо уроки військових перемог та невдач того часу та оцінимо — наскільки нині змінилось українське військо.

На Радіо "Культура" у програмі Культура.Live о 8:10 говоритимуть про можливості переосмислення досвіду війни за допомогою мистецтва, гість студії Євген Степаненко, а о 9:10 Анжеліка Рудницька розкаже про підтримку бійців і збереження пам'яті про загиблих.

Об 11:10 в програмі "Батьківська кухня" говоритимуть про героїку і біль: як розповідати дітям про захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

О 12:10 в "Книжковому лабіринті" гостею випуску стане журналістка, письменниця, парамедик Олена Максименко, авторка книжок "Повернення Моркви" та "Пси, що приручають людей".

О 13:10  в "Радіотеатрі" радіопостановка Дмитра Тернового. "Палата № 7". У ролях: поет, ветеран АТО Олег Короташ, актриса Ольга Тернова, актор, автор п’єси Дмитро Терновий, актори Дмитро Бузинський та Сергій Труфанов.

О 13:40 в "Амфітеатрі" історія миколаївського "кіборга", який захищав Україну від російського агресора. Розкаже Олександр Терещенко, Герой України, учасник бойових дій на Сході України, автор книжки "Життя після 16:30", кавалер ордена "За мужність" ІІІ ступеня.

О 15:10 в "Аудіокнижці" Валерій Макеєв — "100 днів полону, або Позивний 911". Фрагмент роману читає актор Дмитро Бузинський.

О 17:50 в "Поезії" пролунають вірші Ярини Чорногуз в авторському виконанні.

О 19:10  в "Українському ретро" патріотичні пісні українських авторів до Дня Пам'яті захисників України.

О 19:50 в ефірі "Дума про загиблих воїнів" у виконанні автора — бандуриста Богдана Василюка. Запис 1984 року з радіо-конкурсу "Золоті ключі".

О 20:30 в "Аудіокнижці" Олександр Палій — "25 перемог України". Сторінки історичного дослідження читає заслужений артист України Олександр Завальський.

У понеділок, 30 серпня, о 15:10 в програмі "Ніхто крім нас" вчений-медик, учасник Революції Гідності, військовий лікар на на Сході України (позивний "Айболит") Всеволод Стеблюк розповість про те, як став лікарем, як потрапив на фронт, також поділиться спогадами і роздумами про події в Іловайську.

О 21:00 в "Радіотеатрі" радіопостановка Юлії Ємець-Доброносової "Три хвилини слави". У ролях: заслужені артисти України Наталія Ярошенко, Дмитро Завадський, Ірина Мельник, в епізодах Захар Давиденко та Дмитро Бузинський. 

31 серпня о 21:00 в "Радіотеатрі" — "Дванадцята ніч, або Що захочете". Радіопостановка за мотивами однойменної комедії Вільяма Шекспіра за українським перекладом Максима Рильського. У ролях ветерани та волонтери АТО, учасники проєкту Project W (унікальний англомовний театр ветеранів та волонтерів АТО).

Щогодини на Радіо "Промінь" звучатимуть "Пісні війни" — треки з однойменного проєкту, створеного музикантами і бійцями, які пройшли АТО. Це пісні, народжені на війні, правдиві історії та унікальні дуети.

У проєкті взяли участь вокальна формація "Піккардійська Терція", співак та композитор Павло Табаков, лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, Фома із групи "Мандри", Арсен Мірзоян, співачки Ірина Доля, Оксана Муха та Аничка Чеберенчик, а також фронтмен гурту Kozak System Іван Леньо, Віктор Винник із групи "Мері", співак Тарас Гаврик, сестри Тельнюк, лідер гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк, співачка Анастасія Приходько, лідер гурту Ot Vinta Юрій Журавель, бард-волонтер Христина Панасюк.