Радіо "Культура" — інформаційний партнер IV Міжнародного Book Space

Радіо "Культура" — інформаційний партнер IV Міжнародного Book Space

Радіо "Культура" — інформаційний партнер IV Міжнародного книжкового фестивалю Book Space, який відбудеться у Дніпрі 3-5 вересня 2021 року.

Протягом трьох днів фестивалю відбудеться понад 150 подій, серед яких дискусії, лекції, презентації, зустрічі з авторами та авторками, воркшопи, поетичні читання й музичні події. Фокусна тема цьогорічного Book Space "Нова близькість".

4 вересня о 9:10 та 5 вересня о 8:30 слухачі Радіо "Культура" почують прямі включення журналістки Радіо Культура Катерини Толокольнікової, в яких вона розповість про враження від попереднього дня фестивалю та найбільш очікувані події майбутнього дня. 

"Також я планую записати розмови з гостями події, зокрема письменницями Наталкою Сняданко та Іреною Карпою, польським журналістом Вітольдом Шабловським, перекладачкою з кримськотатарської мови Тамілою Сеітяг’яєвою, а також гостем з Туреччини — Нерміном Маллаоглу, який є співзасновником Міжнародного літературного фестивалю у Стамбулі. Дуже хочу поспілкуватися також з філософинею культури Марліс де Мунк та соціологом культури Паскалем Ґіленом з Бельгії, які вивчають вплив пандемії на культуру. Впевнена, що кожна розмова стане свого роду відкриттям. З нетерпінням чекаю подорожі до Дніпра!", поділилася своїми планами Катерина Толокольнікова.

Ірина Славінська, виконавча продюсерка Радіо Культура, візьме участь у дискусії "Культура в режимі очікування", за мотивами цьогорічної фокус-теми Українського ПЕНу. Разом з Іриною Славінською тему обговорюватимуть Тамара Гундорова, Наталка Сняданко та Ірина Старовойт. Модератор дискусії Алім Алієв. Початок 4 вересня о 15:00, у павільйоні фокусної теми на Фестивальному причалі.

Також Ірина Славінська увійшла до складу журі конкурсу "Книжка майбутнього", присвяченого інноваційним рішенням і підходам у книговиданні та літературі, який проходить на Book Space вже третій рік поспіль. Засідання журі відбудеться під час фестивалю, а переможця оголосять у завершальний день, 5 вересня.

"Радіо "Культура" завжди радо підтримує якісні та цікаві події в українській культурі. Дуже тішить, що таких подій стає все більше, а їхня географія розширюється. Book Space вже зарекомендував себе як центральна літературна подія в регіоні. Тож ми дуже раді бути інформаційними партнерами цьогорічного Book Space та брати участь у його подіях. Радіо Культура допомагає зробити культуру більш доступною, аби мешканці будь-якого міста чи села мали змогу торкнутися актуальних подій і явищ. До того ж у Дніпрі ми мовимо на 88.1 FМ і маємо в цьому місті уважну виняткову аудиторію", каже виконавча продюсерка Радіо "Культура" Ірина Славінська.

Міжнародний книжковий фестиваль Book Space проводиться у Дніпрі з 2018 року в рамках програми "Культурна столиця". Це перша масштабна та регулярна книжкова подія на Сході України.

Цього року заходи фестивалю відбуватимуться у межах дев’яти спецпрограм: 

  • "Нова близькість" — присвячена фокусній темі фестивалю (кураторка: Юлія Лактіонова).
  • "Не/знане" — про маловідомі українцям літератури (кураторка: Вікторія Старикова).
  • "Бібліотека XXI" — про читання майбутнього та інноваційні формати (кураторки: Стефана Цебренко та Юлія Лактіонова).
  • "Тандеми" — про співіснування та взаємну комунікацію творчих людей (кураторка: Олена Юрчук).
  • Видавнича програма — презентації книжок та ідей від видавців (кураторка: Алла Рибіцька).
  • Дитяча та підліткова програма — заходи для дітей та підлітків (кураторка: Стефана Цебренко).
  • Професійна програма — події для фахівців книжкової сфери (кураторки: Юлія Лактіонова і Наталя Корнієнко).
  • Освітня програма "Книжки майбутнього" — дводенний воркшоп для тих, хто цікавиться текстовими проєктами в мережі (кураторка: Вікторія Наріжна).
  • Музично-поетична програма — читання та музичні події (кураторки: Анна Ставиченко та Анастасія Євдокимова).

Більшість подій фестивалю відбуватимуться на Фестивальному причалі, що на Січеславській Набережній. 

Урочисте відкриття IV Book Space відбудеться 3 вересня о 14:00 у павільйоні фокусної теми "Нова близькість".

Радіо "Культура"— головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на хвилі 97,6 FM, у Дніпрі — на частоті 88,1 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати також в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.