Про красу природи і всього, що навколо, — Дмитро Хоркін розповів про тему Радіодиктанту національної єдності

Про красу природи і всього, що навколо, — Дмитро Хоркін розповів про тему Радіодиктанту національної єдності

Член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, керівник проєкту "Радіодиктант національної єдності" Дмитро Хоркін розповів, про що буде Радіодиктант національної єдності. «Автор тексту запрошує нас милуватися природою, осінню і красою всього, що нас оточує», — розповів він в ефірі програми "Прозоро: про актуальне" на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

0:00 0:00
10
1x

Дмитро Хоркін попередив, що текст цьогорічного Радіодиктанту дуже цікавий, але доволі складний, і порадив всім повторювати правила української мови. Зробити це можна, зокрема, за гештегом #радіодиктант2021 на сторінках Суспільного мовленняУкраїнського радіо та Радіо Культура в соцмережах — там є багато цікавої інфографіки щодо нових або просто цікавих правил.

"Другий рік поспіль ми розширюємо нашу аудиторію. Сьогодні не тільки шкільництво, а й усі українці, незалежно від свого віку, професії чи місця проживання долучаються до написання Радіодиктанту. Бо Радіодиктант — це флешмоб. Це свято української мови. І це єднання всіх українців. Тож вмикайте завтра о 10:00 Українське радіо або телеканал UA: ПЕРШИЙ і пишіть разом з нами Всеукраїнський Радіодиктант національної єдності", — закликав Дмитро Хоркін

Радіодиктант національної єдності відбудеться вже завтра, 9 листопада, о 10:00

Автором тексту та читцем цьогорічного Радіодиктанту став культовий український письменник Юрій Андрухович. Він читатиме текст диктанту у спецефірі "Суспільної студії" на UA: Перший. Студії для написання диктанту для гостей облаштували в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського та в приміщенні Радіохабу Академії суспільного мовлення, де відомі українці писатимуть диктант із дотриманням карантинних вимог.

По всій країні диктант традиційно звучатиме на хвилях Українського радіо та Радіо Культура. А по всьому світу його можна буде почути у мобільному застосунку  suspilne.radio.

Усі охочі можуть відправити свої роботи на перевірку до Українського радіо. Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio у вкладенні в електронний лист, формат вкладення – jpg, tiff, png, bmp. 

Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00. Після цього листи не прийматимуть. Результати Радіодиктанту національної єдності оголосять у грудні.

Запис диктанту зберігатиметься на фейсбук-сторінках Українського радіо та Радіо Культура, а також на YouTube-каналі Українського радіо. 

Минулого тижня автор та читець цьогорічного Радіодиктанту Юрій Андрухович записав та опублікував відеозвернення до українців із запрошенням долучатися до написання Радіодиктанту. Із таким самим закликом до українців звернулися письменники Сергій ЖаданМакс Кідрук, американська театральна режисерка Вірляна Ткач, музикант Сергій Мартинюк та багато інших митців, представників численних компаній та організацій, а також звичайних українців. 

Традиційно Радіодиктант національної єдності пишуть на всіх шести континентах, включно з Антарктидою. Доєднатися до флешмобу запрошували українці у Південній Америці та Австралії