Промінь рекомендує: "Сусіди стерплять" із треком "сон це маленька смерть"

Промінь рекомендує: "Сусіди стерплять" із треком "сон це маленька смерть"

Свій стиль учасники гурту "Сусіди стерплять" називають "нєфор-рок". А ще вони не бояться міксувати жанри: панк, поп, альтернативний метал, електроніку, постпанк, синт-поп, — і це має свої результати. У їхніх пісень сотні тисяч прослуховувань на цифрових платформах. Серед здобутків гурту також виступи на фестивалях, 2 концертні тури, а 5 березня вийшов їхній другий повноформатний альбом "З найглибших кутків". Колектив називає його "зліпком емоційного стану учасників за 2023 рік". В альбомі зібрані всі треки, випущені минулого року, та один новий — "сон це маленька смерть". Пісня потрапила в плей-лист "Промінь рекомендує". Про трек, а також, з чого все почалось та про амбіції хлопців, барабанщик "Сусіди стерплять" Олександр Павлов розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку та Лесі Антипенко.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: @ph_nanaaa з інстаграм-сторінки susidy_sterplyat

"Ми хочемо робити круту музику, яка подобається саме нам, якої ми не чуємо в Україні. Це саме головне для нас"

Олександре, привіт. 15 березня в Києві ви відіграли концерт, то як все пройшло? 

Це було "м’ясо"! Ми сьогодні викладемо концертний відосик на YouTube, подивитесь.

Вас це зарядило, змотивувало на подальшу працю, ви як це прожили?

Так, звичайно. Це було страшно, але весело! Це було прям дуже круто, і ми приїхали заряджені писати нові пісні. 

Що стосується  ваших пісень і формату, все ж таки, сусіди стерпіли чи ні? Як це розпочалось у вас?

Просто ми гучно вмикали музику й викликали поліцію до Артура, тому така назва. А по піснях, — ми робимо різну музику, різножанрову й різнопланову. Коли є емоція повеселитись, — робимо пісні типу "Дівчини з порнхабу", хочеться посумувати — виходить "сон це маленька смерть". Так і живемо.

Розкажи про вашу аудиторію. Ми трохи зачепились уже за концерт, ви розраховували саме на ту категорію людей, яка й прийшла, наприклад, 15 березня? 

Насправді дуже різна аудиторія — від дівчат по 15 років до чоловіків по 40. У нас бувало таке, що на концерти приходить чолов’яга здоровенний із дитиною своєю, при чому це приходить батько подивитись і дитину тягне, а не навпаки. Так що всяке буває.

Аудиторію різноманітну приваблює сам матеріал, мені здається, ваші особистості й в цілому гурт, його позиціонування. А як ви для себе визначаєте свій головний меседж, свою головну ідею, до якої ви йдете, чи вона взагалі існує?

Ми хочемо робити круту музику, яка подобається саме нам, якої ми не чуємо в Україні. Це саме головне для нас. 

"сон це маленька смерть" — дуже емоційна пісня, складна, напевно, одна з найдоросліших наших пісень за весь час, що ми писали" 

Ми сьогодні будемо слухати трек "сон це маленька смерть". Розкажи про нього, як він з’явився?

Це така дуже емоційна пісня, складна, напевно, одна з найдоросліших наших пісень за весь час, що ми писали. Зараз така емоційно напружена ситуація і в країні, і в нас усіх. І якось так саме вийшло, що Артур награвав на гітарі мелодію, й слова самі склались в історію про людину, яка переживає втрату.    

Слухати трек "сон це маленька смерть" гурту "Сусіди стерплять", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.