Промінь рекомендує: ROMA TUZ з піснею "Королева"

Промінь рекомендує: ROMA TUZ з піснею "Королева"

ROMA TUZ — одна з представниць "нової хвилі" української музики, яка розпочала свій творчий шлях у період російсько-української війни. Співачка і автор пісень родом з Івано-Франківська. Як не дивно, Рома Туз — її справжнє ім’я, так воно записане в паспорті (де Рома — це скорочення від Романа).

Як згадує сама Рома, вона почала співати років з 3-х, і з самого малечку мріяла співати на великій сцені. За професією дівчина — вчителька музики. Після 9-го класу їй запропонувати записати пару пісень для вступу в коледж. З чого і почалась її співоча кар’єра. 

Популярність ROMA TUZ в ТікТоці стартувала з треку "Автомат", який за добу зібрав понад 70 тисяч переглядів. Наразі в нього вже мільйони прослуховувань на стрімінгах. За півтора року у співачки вийшли 7 синглів.

Виконавиця створює пісні, намагаючись внести власне звучання в українську музику. Окрім того, дає і нове звучання вже популярним хітам: нещодавно вона випустила україномовну версію легендарного треку "Вахтерам" гурту Boombox. Кавер набрав сотні тисяч переглядів у TikTok, а також отримав позитивний відгук і від самого фронтмена гурту та автора композиції — Андрія Хливнюка. Він навіть офіційно надав право Ромі виконувати цю пісню.

Сьогодні Рома в Промінь рекомендує з новим треком "Королева". Композиція присвячена нещирій жіночій дружбі. Про те, чи буває справжня дружба між жінками. 

0:00 0:00
10
1x

Фото надане артисткою

Справжня жіноча дружба існує. Просто потрібно правильно вибирати подруг

Рома, привіт! Ти навчалась в духовній семінарії. Наскільки це вплинуло на твої музичні вподобання? 

Так, було таке. Насправді, нічого за великим рахунком не помінялось. Це, навпаки, мені якось відкрило внутрішньо мене, відкрило якісь певні аспекти мого життя, які би я хотіла висвітлювати. І, напевно, пісні стали простішими й щирішими.

Щодо світла й щирості — це можемо підтвердити. Скажи, а чи є в тебе улюблені українські виконавці, які би для тебе слугували зразком не стілтки навіть стилістичним, а особистісним?

Насправді, є. Це люди, яких я слухала ще від дитинства —  в принципі, вони мене й надихнули на те, щоб займатися цією справою. Це Тіна Кароль, я слухала її змалечку. І те, що вона стільки років поспіль залишається на великій сцені і знаходиться в топах — це дуже великий показник, до якого я прагну. І такого рівня я також прагну здобути. 

Це Андрій Данилко. Тому що такий піар-хід, як Вєрка Сердючка — це дуже круто. Скільки він років вже на сцені — і кожна пісня це хіт. У нас ще поки це не переплюнув, і я не думаю, що найближчим часом буде йому конкуренція. 

Ну і, напевно, це Святослав Вакарчук.

Прекрасно! Свята трійця українського шоу-бізнесу! Класна й різноманітна підбірка. Але давай повернемось до твоєї творчості. Сьогодні ти презентуєш у нас новий трек "Королева" — про нещирих подруг, які тільки й чекають моменту, щоб поставити підніжку. Враховуючи тему пісні, чи можеш ти сказати, що існує насправді жіноча дружба? 

Так! Я вважаю, що вона існує. Просто потрібно правильно вибирати подруг. Тому що в житті бувають різні ситуації, в принципі, й ця пісня написана за досвідом таких ситуацій — і моїми, і моїх подруг, і моїх знайомих.

А чому побутує такий стереотип, на твій погляд, що жіночої дружби не існує?

Я вважаю, тому що жінкам — в загальному сенсі — добре бути і самим. Вони самодостатні, особливо наші українські жінки. Вони самовпевнені, і іноді, коли трапляються різні життєві ситуації, починають заздрити і робити якісь капості. Чоловіки за великим рахунком такими справами не займаються. В жінках є якась така родзинка, якої немає в чоловіків. Багатьом жінкам було би нецікаве розмірене життя, їм хочеться якоїсь драми. Ось напевне тому й існує такий стереотип. 

Цікава думка! Можемо лише підтримати тебе і тому, що коли жінка долюблена — в першу чергу, батьками, найближчим оточенням, — вона щаслива, в неї немає підстав бути не самодостатньою і заздрісною. Тоді хочеться підтримувати і визнавати поруч так само жінок талановитих, красивих, щасливих. І цього щиро бажаємо всім! Наостанок просимо тебе звернутися до наших слухачів з тим, що в тебе зараз на серці.

Я дуже рада, що можу бути почутою, що ви слухаєте мої пісні, українську музику, підтримуєте молодих виконавців. Будь ласка, продовжуйте! Зараз важливо підтримувати українську культуру, донатити на ЗСУ і підтримувати наших бійців. 

Слухати трек ROMA TUZ "Королева", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.