Промінь рекомендує: Diana Glebova з треком "Ризикнути"

Промінь рекомендує: Diana Glebova з треком "Ризикнути"

Іноді дуже складно розстатися з коханою людиною, і тобі потрібно буквально ризикнути, щоб її відпустити

0:00 0:00
10
1x

Diana Glebova – супернове ім’я української поп-сцени. Сьогодні ми презентуватимемо її дебютну пісню (отак буває, що і дебютні пісні залітають до "Промінь рекомендує"!)

І заходить Діана одразу з козирів: видовищний кліп в стилі фільмів про Джеймса Бонда (знятий, до речі, на Одеській кіностудії), провокаційна тематика. Ризикнула - що сказати! 

Згадка про Одесу тут вигулькнула не дарма: дівчина зараз мешкає саме в цьому місті, хоча зростала в Ізмаїлі, в сім’ї капітана дального плавання. Навчалась в Одеському національному університеті на факультеті міжнародних відносин – тобто, може працювати дипломаткою. Проте з дитинства мріяла про сцену. Серед своїх натхненниць називає Леді Гагу, Крістіну Агілеру і Лану дель Рей. Сама пише музику і тексти. 

Про шпигунські пристрасті у кліпі і школу помічника народного депутата в реалі, дитинство в Ізмаїлі і уроки музики з 3-х років Діана розповіла Анні Заклецькій та Денису Денисенку і ефірі "Радіо Промінь".

В кліпі на пісню "Ризикнути" розвертається прямо-таки шпигунська історія в дусі фільмів про Джеймса Бонда. При цьому ти вчилась на дипломата. Скажи чесно: мріяла про кар’єру "співачки під прикриттям" – такої собі гарної шпигунки?

Я в першу чергу творча людина і співачка. Тобто, швидше "дипломат під прикриттям" (сміється). Так склалася доля: я завжди була дуже творчою, але батьки казали, що треба обов’язково здобути якусь "серйозну" професію.

І ти ще проходила школу помічника народного депутата? Це дуже серйозна професія, без жартів (всі сміються). Таке враження, що ти готувалась до політичниї кар’єри. Чи це теж було для батьків? 

Мені подобалось моє навчання в університеті, але школа помічника народного депутата – це було більш для мого розвитку. Мені було цікаво. Саме про професію помічника народного депутата там було небагато. Часто просто приходили політики і розповідали про свій шлях, про щось цікаве. Для особистого розвитку це було цікаво. 

Якби ти обирала країну, куди тебе могли би за фахом дипломата відправити працювати – куди б ти поїхала?

В Австрію!

Ти любиш класичну культуру, архітектуру? Моцарта? 

Так, мені подобається Моцарт. І Австрія – дуже красива країна. 

Можна припустити, що ти вивчала німецьку? 

Так, в університеті я вивчала німецьку.

А як німецькою буде "приємно познайомитись"?

Якщо чесно, я вже не пам’ятаю. Я закінчила університет 4 роки тому, і практики особливої не було. Німецька мова залишилась десь позаду мене (сміється).

Надзвичайно цікаве в тебе життя, таке різнобічне й насичене! До того ж у тебе батько – капітан дальнього плавання. Його часто не бувало вдома, коли ти була малою?

Так, це така професія, що його дуже довго не бувало вдома. І можна сказати, що я більше виховувалась своєю мамою. І ви знаєте, що коли з дитинства батька подовгу немає – ти звикаєш до цього і здається, що це нормально. Тому я не відчувала себе одинокою. Не відчувала, що зростаю без батька – він був, але просто працював багато. 

Це дуже корисна звичка: знати, що якщо люди, яких ти любиш найбільше, відсутні – це не страшно. Ми ж правильно тебе зрозуміли?

Так, все вірно!

Діано, коли ти відчула потребу бути частиною музичної спільноти, коли це сталося? Ще змалечку чи вже в підлітковому віці?

Так, ще з самого дитинства. Ми були в гостях із батьками і я побачила фортепіано. І сказала батькам, що мені дуже потрібно таке фортепіано вдома (сміється). Що я буду навчатися на ньому грати. І ось так у мене в 3 роки з’явилося фортепіано. 

Прямо з гостей? (всі сміються)

Та ні, батьки мені купили інше, звісно (сміється). Як зараз пам’ятаю – це була Україна. Воно навіть ще залишилось у мене – в Ізмаїлі так і стоїть у бабусі вдома.

Розкажи нашим слухачам, про що твоя пісня"Ризикни"?

"Ризикни" відображає турбулентні шляхи після розставання. І я хотіла передати своєю піснею, які почуття може викликати в людини розставання. Іноді дуже складно розстатися з коханою людиною, і тобі треба прямо ризикнути, щоб її відпустити. 

А в чому ризик за твоїм досвідом? Щоби знову не було боляче?

Так, ризик в тому, щоби знову не було боляче. Там у мене в приспіві є слова "дофамінова отрута мене з розуму звела". Дофамін – це гормон, який провокує у нас радість, закоханість, прив’язаність. І він викликає залежність від іншої людини. І тому іноді він може стати для нас отрутою. Тому що, наприклад, тобі з людиною складно, а ти не можеш її відпустити. Саме про це моя пісня.

Наостанок просимо тебе звернутись до слухачів "Радіо Промінь" з тим, що ти зараз відчуваєш і чим хочеш поділитися. 

Я бажаю усім нам миру. Щоб у всіх все було добре. Щоб ми все ж таки здобули наш мир і незалежність для нашої країни!

Слухати трек "Ризикни" Diana Glebova, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.