Радіо Промінь з 6 до 11 травня з Мальме розповідатиме ексклюзивні подробиці про Євробачення-2024

Радіо Промінь з 6 до 11 травня з Мальме розповідатиме ексклюзивні подробиці про Євробачення-2024

5 травня в шведському місті Мальме урочисто відкрили міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2024. Бірюзовим хідником пройшлись 36 із 37 учасників конкурсу, серед яких і український дует — alyona alyona і Jerry Heil. Як усе відбувалось, українці могли дивитись на офіційному YouTube-каналі "Євробачення". А вже з вівторка й до кінця тижня про всі новини з конкурсу ексклюзивно в ефірі Радіо Промінь розповідатиме ведуча Анна Заклецька. Сьогодні зранку вона була ще в дорозі  — у Варшаві пересідада на електричку до аеропорту, звідки мала летіти до данського Копенгагена. Чому не в Мальме й чому їде тільки зараз? Про все це Анна Заклецька розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Денису Денисенку й Тетяні Кононенко.

0:00 0:00
10
1x

"Я порахувала, що 28 годин від порогу до порогу триває логістична схема від Києва до Копенгагена. Це через міст від Арени, де відбувається Євробачення."

Аню, привіт, раді тебе чути!

Навзаєм. Ви сказали, що вчора відбулась церемонія відкриття Євробачення. А от моя церемонія — й досі триває. Я порахувала, що 28 годин від порогу до порогу триває логістична схема від Києва до, я навіть не до Мальме сьогодні доїду, а тільки до Копенгагена. Це через міст від Арени, де відбувається Євробачення. 

Безумовно, пригод багато, включно з прокиданнями напередодні вночі, одна митниця, друга митниця, потім якісь іще перевірки, затримки потягів, оголошення, що потяг таки не затримується й ти біжиш знову з валізою назад на платформу. Тому дуже спортивне в мене Євробачення. 

Вся делегація від України вже там знаходиться  впродовж минулого тижня, оскільки в наших дівчат — alyona alyona і Jerry Heil — вже були репетиції. Сьогодні, до речі, генеральна репетиція, бо завтра — перший півфінал Євробачення, в якому наші дівчата беруть участь. Ну а я завтра добіжу. І вже завтрашнє наше з вами спілкування ранкове буде з Арени Мальме. 

Тобто ти встигаєш на перший півфінал? 

Обов’язково встигаю на перший півфінал. І користуючись нагодою, дякую всім Силам Оборони України за можливість подорожувати, хоч схеми непрості й тривалі, але вони є. 

"Скрізь, де можна витратити менше грошей на перебування на конкурсі, ми це радісно й відповідально робимо. Бо наша мета інша. Наша мета — це не дати світу забути про те, що відбувається, підсаджувати на любов до України, української культури й музики слухачів по всьому світу." 

Аню, ми сказали, що ти зупинишся в Копенгагені. У слухачів можуть виникнути запитання: а чому в Копенгагені, а не в Мальме?

Чому в Копенгагені? Тут, напевно, мають потішитись всі наші слухачі й глядачі, які  часто задумуються над тим, скільки грошей витрачає держава на подібні речі. В Копенгагені — дешевше. Копенгаген теж не дуже дешевий на період проведення Євробачення, але дешевший, ніж Мальме.  І тому скрізь, де можна витратити менше грошей на перебування на конкурсі, ми це радісно й відповідально робимо. Бо наша мета інша. Наша мета — це не дати світу забути про те, що відбувається, підсаджувати на любов до України, української культури й музики слухачів по всьому світу. 

Букмекери оновили прогнози щодо потенційного місця для України — alyona alyona і Jerry Heil перескочили на третє місце. Тож прогнози на перемогу України стають більш оптимістичними.  Аню, а як відчуває твоє серденько? 

Моє серденько відчуває, що дівчата можуть і перше місце взяти. Дуже вирізняється пісня, дуже потужна постановка. Я поки не бачила її наживо особисто, але ми всією делегацією ділимось різним контентом, який знімається впродовж репетицій, і це "мурашить".  Знаєш, коли Джамала виступала з піснею "1944", я пам’ятаю, що могла без звуку дивитись той виступ і мене пробивало "на мурахи" й на сльози. І цього року з дівчатами з "Teresa & Maria" подібна ситуація, дуже потужний посил, вони обидві дуже різні й потужні. Тому не менше, ніж третє місце.