Промінь рекомендує: Віктор Павлік із треком "Як я тебе кохаю"

Промінь рекомендує: Віктор Павлік із треком "Як я тебе кохаю"

Віктор Павлік — народний артист України, пісні якого "беруть за душу" не одне покоління шанувальників. Складно знайти когось, хто б не знав його хіти "Ти подобаєшся мені", "Шикидим", "Ні обіцянок, ні пробачень". Народився Віктор Павлік у місті Теребовля, що на Тернопільщині. Творчість у його житті присутня з дитинства. Він співав у шкільному хорі, а в 16 років почав заробляти на життя музикою — грав у ресторанах та на весіллях з ВІА "Еверест". Після служби в армії Віктора запросили працювати в ансамбль "Віватон", що діяв при Тернопільській обласній філармонії. Солістом гурту на той момент був Іво Бобул. Але шлях до слави Віктора Павліка розпочався, коли він приєднався до гурту "Анна Марія". В 1994-му колектив стане найкращим поп-гуртом України, а пісня "Ти подобаєшся мені", яку вони виконували, —  найкращим ліричним шлягером. Втім, на піку популярності співак все залишить і поїде в Туреччину. Повернеться звідти в 96-му році з новим хітом "Шикидим" та  однойменним дебютним сольним альбомом. Нині у співака вже кілька десятків альбомів, він досі збирає концерти й випускає нові пісні. Один з його останніх треків "Як я тебе кохаю" потрапив у плей-лист "Промінь рекомендує". Зараз співак на реабілітації після складної операції. Про те, як почувається, а також, з ким із молодих виконавців хотів би записати спільну пісню, Віктор Павлік розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки viktorpavlik

"15 червня був рівно місяць після операції, звичайно, що стан мій помаленьку покращується. Але реабілітація, хто каже 2-3 місяці, хто каже півроку, а хто каже, що й рік може боліти, тому що грудина досить болить" 

Знаємо, що в травні ти переніс операцію, як почуваєшся? 

15 травня мене прооперували, мені поміняли аортальний клапан. Борис Михайлович Тодуров особисто робив мені операцію в Інституті серця. Я зараз маю такий конкретний розріз на грудях. 15 червня був рівно місяць після операції, звичайно, що стан мій помаленьку покращується, мені стає все легше і легше. Але реабілітація, хто каже 2-3 місяці, хто каже півроку, а хто каже, що й рік може боліти, тому що грудина досить болить. І я зараз на реабілітації в санаторії "Карпати" на Закарпатті. Дуже гарне місце, тут замок братів Шенборнів, дуже цікаве містечко таке. Я вчора буквально приїхав, так що буду тут під наглядом одного дуже поважного професора, будемо підліковуватись, так би мовити. Басейни, процедури, щось там має бути, але помалесеньку щодня легше й легше. 

"Стараюсь акуратно помаленьку співати, тому що це те, що тримає мене в житті, як то кажуть, без співу я не можу. Просто стараюсь не навантажувати себе, сильно не кричати, високі ноти не брати" 

Після операції лікарі рекомендують не навантажуватись, а пісні — така річ, серця вони "торкаються" ой як сильно! 

Воно то "торкається" серця, однозначно, але саме серце не задіяне під час співу. Співає людина, якщо правильно співати, діафрагмою. Голосові зв’язки, звичайно, задіяні, через груди, але співаєш животом, пресом. Тому як такого навантаження, якщо правильно співати, а я вже маю немалу практику за стільки десятків років, то, в принципі, стараюсь акуратно помаленьку співати. Тому що це те, що тримає мене на землі. Це те, що тримає мене в житті, як то кажуть, без співу я не можу. Просто стараюсь не навантажувати себе, сильно не кричати, високі ноти не брати. Але процес іде, виступи маю трошки, слава Богу, підтримую наші Збройні Сили. Звичайно, дуже багато є благодійних виступів, де ми збираємо на Збройні Сили, на Національну гвардію, як усі українці, в принципі, нормальні й адекватні. І в студії робота є. До речі, нещодавно вийшов новий трек "Конвалія" разом із Adrian Licea, це хлопчина з Куби, він темношкірий. Ми зробили колаборацію, скоро цей трек буде у вас теж, радіослухачі Променя зможуть почути. 

А на сьогоднішній день маємо прем’єру "Як я тебе кохаю". Це пісня мого друга Андрія Кірющенка. Слова до цієї пісні написала його дружина Олена Басюк. Його ж аранжування, цікава така робота. Знаєте, зараз дуже просто, тому що аранжувальник може собі в студії робити аранжування, пізніше прислати демо, на яке вокаліст в будь-якій іншій студії може записати вокал і просто переслати інтернетом. Тобто не обов’язково, як це було раніше, їхати на край світу в студію, де це робиться, й багато таких напрягів. Зараз усе набагато простіше, головне, щоби було здоров’я і мирне небо нам усім над головою! 

"Плануємо з KOLA записати пісню на слова Тараса Григоровича Шевченка, вірш із "Кобзаря" "Не тополю високую" 

Ти згадав про колаборацію, а ти не плануєш зробити колаборацію з молодими українськими виконавцями? 

Відкрию таємницю, відкрию лаштуночок трошки — з Настею KOLA плануємо записати дует. Це вже давно тягнеться, думаю, з півроку напевно. Але її велика зайнятість, плюс моя зайнятість, десь щось розбігається. Ми ніяк не можемо прийти до спільного знаменника і знайти час все зробити. Плануємо з KOLA записати пісню на слова Тараса Григоровича Шевченка, вірш із "Кобзаря" "Не тополю високую". Дуже красива пісня Віктора Рурака. Пісня стара, їй біля сорока років уже. Колись я ще в філармонії, ви сьогодні згадували, коли був юнаком, її співав. Коли Іво Бобул перевдягався, ми мали своє відділення й кілька пісень співали. Я співав і "Білі черемхи", які у вас теж, я сподіваюсь є, ця пісня теж подобається людям і це приємно. І ось я співав цю "Не тополю високую" просто під гітару, вона романсна. Й от ми плануємо  зробити нове аранжування цікаве і з KOLA разом записати цю пісню.

А коли очікувати? 

Хто його знає! Тільки Бог все знає. Тут дуже важко сказати, тому що це може бути через місяць, а може бути через півроку. Треба знайти час, зробити аранжування, щось обговорити, а ми ще навіть не змогли зустрітись, тільки в телефонному режимі. 

Слухати пісню Віктора Павліка "Як я тебе кохаю", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.