Українське радіо почало мовити у Литві та Латвії

Українське радіо почало мовити у Литві та Латвії

Радіо Балтійська хвиля ретранслює Українське Радіо на частоті 1386 кГц зі свого передавача на території Литви. Середні хвилі Радіо Балтійська хвиля покривають мовлення у країнах Західної Європи до Португалії, країни Північної Європи, європейську частину росії.

Раніше мовники Чехії, Польщі, Болгарії, Словенії, Франції та Румунії через власні стрімінгові системи в інтернеті почали ретранслювати інформаційний марафон Українського Радіо.

Поширення сигналу Українського Радіо в інших країнах відбувається для інформування українців, які виїхали за кордон у зв’язку з російською агресією, а також для оперативного поширення інформації для україномовних жителів у цих країнах.

Також слухати Українське Радіо можна в мобільному додатку mujRozhlas.cz. Додатково Чеське радіо готує подкаст "Новини для українців у Чеській Республіці" та інший аудіоконтент, який запуститься незабаром.

На північному сході Румунії у вечірній час також можна чути сигнал Українського Радіо у середньохвильовому діапазоні на частоті 657 AM.

Слухати Українське Радіо у всіх регіонах України можна через АМ та FM-частоти, які вказані за посиланням

Українське Радіо мовить в середньохвильовому діапазоні на території всієї країни. У населених пунктах, де немає FM-частоти, або в разі збоїв у її роботі, перемикайте приймачі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах) на частотах 1278 кГц, 873 кГц, 1404 кГц та 657 кГц.

Раніше у зв'язку з численними запитами від українських та іноземних радіостанцій, Українське радіо НСТУ дозволило ретрансляцію свого сигналу на мережах радіостанцій будь-якої форми власності.

Сигнал Українського Радіо:

  • Інтернет: http://91.218.213.49:8000/ur1-mp3
  • Супутник Amos3 (4° W):
  • Частота — 11 139,5 МГц
  • Поляризація — горизонтальна (Н)
  • Символьна швидкість — 30,000 Мсимв/с
  • Предкорекція помилок (FEC) — ¾
  • Українське Радіо — UR-1.

Завдяки розширенню мовлення у середньохвильовому діапазоні сигнал Українського Радіо покриває більшу територію України та інших країн світу, включно з невеликими населеними пунктами, до яких не доходить сигнал наявних FM-передавачів. Окрім того, на середніх хвилях сигнал Українського Радіо можна безперешкодно чути під час руху автотранспортом територією, яка покриваються відповідним сигналом. Як зазначають технічні спеціалісти Українського Радіо, практично всі радіоприймачі — від найстаріших до найновіших моделей, які сьогодні є у людей, працюють у середньохвильовому діапазоні.