"Не може бути надії, що Росія просто зупиниться". Зеленський попросив Південну Корею про допомогу зброєю

"Не може бути надії, що Росія просто зупиниться". Зеленський попросив Південну Корею про допомогу зброєю

У боротьбі з Росією Україна потребує систем протиповітряної оборони, літаків, танків та іншої бронетехніки, артилерійських систем та боєприпасів.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час свого звернення до народу й політиків Республіки Корея.

Президент закликав корейських політиків переглянути правила постачання зброї, оскільки під час війни треба діяти швидко.

"І у вас є те, що може бути незамінним для нас. У вас це є. Броньовані машини, протиповітряна, протитанкова, протикорабельна зброя", — сказав Зеленський.

За його словами, "надати необхідну зброю Україні означає не тільки врятувати життя українців, не тільки дати можливість деблокувати українські міста, зокрема Маріуполь, але й врятувати інші держави, інші регіони від подальшого розгортання російської агресії".

За словами Зеленського, немає і не може бути надії, що Росія просто сама по собі зупиниться.

“Немає і не може бути надії, що розум переможе, і російське керівництво просто відмовиться від продовження цієї війни. Росію можна тільки змусити це зробити”, — сказав Зеленський.

Він розповів, що антивоєнна коаліція, сформована після початку вторгнення Росії, вже застосувала проти РФ безпрецедентні санкції. Але цих санкцій, за словами Зеленського, недостатньо. Росія ще не відчуває, що повинна зупинитись.

"Потрібно повністю розірвати звʼязки російських банків зі світовою фінансовою системою. Потрібно обмежити російський експорт енергоресурсів, передусім нафти. Але також потрібно, щоб світові компанії перестали бути спонсорами цієї варварської держави, яка вважає, що має право руйнувати життя народів", — пояснив Зеленський.

Президент додав, що чим більше компаній припинять торгувати з Росією, працювати на території Росії, платити податки російській державі, тим швидше Росії доведеться шукати компромісів зі світом. 

Зазначимо, 11 квітня речник міністерства оборони Південної Кореї Бу Син Чан заявив, що міністерство відхилило запит України на систему протиповітряної зброї і що воно не може надати летальну зброю, враховуючи власну "ситуацію з національною безпекою".

Фото: president.gov.ua