Психологія злочину
Психологія злочину

Логічні загадки та реальні детективні історії від моменту планування до розкриття. Найцікавіші справи останніх 20 років. Дізнаємося методики розслідувань, характиристики злочинців, світ справжніх  детективів.

Продюсерка і сценаристка - Марія Лебедєва,
Саунддизайнер - Олексій Нєжиков,
Ведучий - Ігор Козак

Передачі з архіву Українського радіо

Найгучніші кримінальні справи, розкриті українськими слідчими.

Зачепінг: небезпечна розвага з фатальними наслідками. Хто і чому ризикує своїм життям та навіщо знімає цей процес на відео?

Історія про вбитого водія, який користувався популярним сервісом для пошуку пасажирів, сколихнула Україну у 2016-му році. І лише в грудні 2021-го правоохоронцям вдалося знайти тіло вбитого. Що відбулося за цей час із обвинуваченими у справі?

Влітку 2017-го року в Дніпрі вагітна, захищаючи себе і трьох своїх неповнолітніх дітей, вбила чоловіка. Жінку засудили. Де пролягає межа між самообороною та її перевищенням?

Зачепінг: небезпечна розвага з фатальними наслідками. Хто і чому ризикує своїм життям та навіщо знімає цей процес на відео?

Ведучі: Ігор Козак

Восени 2017-го на Закарпатті вітчим довів до самогубства падчерку. Розглядаємо подробиці справи.

"Торгівля людьми" - трудова та сексуальна експлуатації. Хто найчастіше стає жертвами таких ситуацій? Думки громадян та реальність.

Як виникає ворожість до "інакших"? Реальна історія про злочин на ґрунті ненависті.

Телефонні афери: яку схему обрала пара шахраїв, щоби ввести в оману двох пенсіонерів на Хмельниччині, і як вдалося викрити зловмисників.

Шлюбні аферисти. Як один чоловік примудрився видурити у жінок біля двох мільйонів гривень? Які схеми вигадував цей Казанова, та як і чому люди стали жертвами його афер?