EYRA закликає дівчат ходити "На побачення за донат"

EYRA закликає дівчат ходити "На побачення за донат"

Співачка придумала новий спосіб закривати збори для ЗСУ

0:00 0:00
10
1x

Фото надані артисткою

Співачку EYRA (справжнє ім’я Світлана Кравчук) ми знаємо як людину з чіткою громадянською позицією. За 10 років війни вона здійснила понад тисячу благодійних концертів для військових на передовій та в інших частинах України. Вона також встигає писати пісні для інших артистів (Олена Тополя, Злата Огневич, Наталя Могилевська тощо) і придумує все нові цікаві проєкти. Про одну з нових ідей – пісню-заклик "На побачення за донат" – EYRA розповіла ведучим шоу "Ранок Про" Денису Денисенку і Анні Заклецькій-Бурак в ефірі Радіо Промінь.

Сьогодні ми презентуємо твій найсвіжішій релиз – "На побачення за донат". Ти сама говорила, що коли робила черговий збір (а в тебе вони йдуть один за одним) і вже не було чого виставляти і продавати, то запропонувала лот "На каву чи обід зі мною". І потім вирішила завірусити ідею про те, щоб дівчата – хто має таку можливість і бажання – ходили на побачення за донат. 

Це правда! (сміється). Це був запит одного з моїх підписників. І я подумала: чому ні? Це прикольна нагода вільній дівчині і допомагати збройним силам і водночас зустрічатися з новим людьми, а можливо, і зустріти своє кохання! А якщо так будуть робити всі вільні дівчата – то буде страшна сила! (сміється).

Розкажи, хто допомагав тобі створювати нову пісню?

Я не планувала робити подібний реліз. Відкрию секрет: в мене мав бути скоріше реліз пісні "Мільйони на дрони". Але там я залучаю багатьох учасників, і підготовка до нього була тривала. А тут в мене вже лежав рядок "Про побачення за донат пиши мені у приват". І я одного чудового ранку почала крутити це сполучення – і так накрутила, що зрештою зрозуміла, що маю це випустити (сміється). І того ж ранку мені телефонує Борис Кукоба (український композитор, продюсер, аранжувальник - прим. ред.) і каже про те, що у нього в студії встановили новий мікрофон – приїжджай, мовляв, потестили. Я кажу: "Нема питань! Будем ввечері писати нову пісню!" 

І коли я вже іхала до Борі, написала давньому другу, гітаристу, оператору і фотографу Михайлу Хайкіну (більш відомий як Міха Хайкін, - прим. ред.) – "Ось є таке, давай робити" - "Геніально! Буду!". Тобто, за день ми пісню записали, і ще через кілька днів уже готове було відео. Я насправді в захваті, що ми так швидко все зробили. Це ж не просто так – це, мабуть, Божий знак. 

Люди навколо нас – це найвища цінність. Збори, які ти закриваєш, здебільшого стосуються фонду Алли Мартинюк, який постійно збирає на мавіки, тому що ми послідовно відстоюємо думку, що треба воювати механізмами, а не життями. Долучайтесь до зборів EYRA – тому що коли нас багато і всі ми об’єднати однією ідеєю, ми можемо швидко зробити щось якісне з великою користю. Наостанок просимо тебе звернутись до слухачів "Радіо Промінь" з тим, що в тебе зараз на серці.

Ми повинні зараз більше допомагати одне одному і підтримувати одне одного. І якщо у нас немає внутрішнього ресурсу допомагати, то краще потрібно звернути увагу на себе і трішечки прийти в ресурс. Тому що ми всі зараз дуже вразливі і дуже травмовані. Але в своїх проєктах, зборах – будь в чому! – треба бути винахідливим і лупати цю скалу. Бо на нашому боці правда і ми обов’язково переможемо!