Промінь рекомендує: Анастасія Димид з треком "Веснянки"

Промінь рекомендує: Анастасія Димид з треком "Веснянки"

3 липня 2024 року завершується прийом заявок на дитяче Євробачення-2024. З цієї нагоди ми вирішили поспілкуватись із представницею України на цьому конкурсі в 2023 році Анастасією Димид, щоб попросити дівчину дати кілька порад новачкам. Так сталося, що саме в ці дні Настя презентувала свою нову пісню під назвою "Веснянки". Тож привід поспілкуватись з Анастасією виявився подвійним. 

Анастасія Димид родом з Івано-Франківської області, уроженка невеликого прикарпатського села Гошів. Їй 10 років, має двох старших сестер, які також співають. У 6 років пішла в музичну школу. Мама дівчинки Уляна підтримує Настю в усіх починаннях і супроводжує її на конкурсах, яких у творчій кар’єрі юної виконавиці вже було чимало. Настя мріє стати відомою співачкою, прагне до самовдосконалення та музичних експериментів, бо переконана: творчий процес — це постійний саморозвиток.

"Веснянки" — її перша сольна пісня після "Квітки", з якою вона посіла 5-те місце на дитячому Євробаченні у 2023 році. Анна Заклецька-Бурак та Денис Денисенко дізнавалися про те, хто допомагав Насті у роботі над цим треком, і про те, як позбутися страху на шляху до втілення мрій. 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото надані виконавицею


Моя мрія — бути на великій сцені дорослого Євробачення! І я надіюся, що ви мене там побачите

Привіт, Настю! Надзвичайно раді тебе чути, вже давненько не чулись! Ти — яскраве відкриття дитячого Євробачення-2023. Зараз якраз останні дні прийому заявок на Національний відбір дитячого Євробачення-2024. Згадаймо часи, коли ти подавалась — як виникла ідея взяти участь у Євробаченні?

Ідея з’явилась у моєї викладачки вокалу Галини Курус. Ми порадилися і вирішили, що варто спробувати. Але то було трішки важко, адже я захворіла і ми не змогли записати два кавери, як того вимагали правила. Але врешті ми це зробили і скинули анкету в останній день прийому заявок. Потім виявилось, що моя заявка була останньою серед усіх (сміється).

Яка витівка долі! Яскравий приклад того, що навіть якщо вирішити діяти в останній момент, можна перемогти. А тобі не було страшно їхати кудись так далеко? (фінал дитячого Євробачення-2023 відбувався у Франції — прим. ред.). 

Їхати далеко мені не було страшно — тому що подорожувати завжди цікаво. І я під час цієї поїздки навчилась багато чого нового та цікавого. Зокрема, давати інтерв’ю (сміється). Спочатку мені було досить страшно — але потім цей страх пройшов!

Правильно: чим частіше ти щось робиш, тим краще виходить. Тим більше, що ти давно береш участь у різноманітних конкурсах і вже є досить досвіченою артисткою, незважаючи на вік. І ця твоя впевненість дуже надихає! Чи є в тебе якісь рекомендації, поради для твоїх ровесників, які вперше подають заявку на участь у Євробаченні? До чого треба бути готовим?

Усім, хто подається на Національний відбір дитячого Євробачення, хочу порадити не хвилюватися, вірити у свої сили і можливості. І навіть якщо ви не пройдете відбір — не розчаровуватись, а продовжувати працювати, вдосконалюватись і вірити, що й далі все буде добре. Якщо впевнено йти до своєї мрії — обов’язково все вийде! А тому, хто пройде у фінал, бажаю успіху! Сил, упевненості в собі — і нехай щастить!

А на дорослому Євробаченні тебе чекати колись? Думаєш про це?

Моя мрія — бути на великій сцені дорослого Євробачення! І я надіюся, що ви мене там побачите (сміється).

Розкажи, будь ласка, про пісню "Веснянки". Чи брала ти участь в її створенні?

Цю пісню написала для мене відома виконавиця та авторка пісень EYRA. Вона мені написала одразу ж, як побачила мій виступ на дитячому Євробаченні. Я їй дуже сподобалась, зачепили мій спів і харизма. І вона запропонувала написати для мене пісню як подарунок. Звісно, ми одразу погодились. І вже через кілька місяців записали її на студії нашого спільного друга. 

Насамкінець — що би ти хотіла побажати слухачам Радіо Промінь, які зараз нас слухають? Що в тебе зараз на серці?

Усім слухачам Радіо Промінь бажаю мріяти і ніколи не зраджувати своїх мрій, робити все для того, щоби мрії здійснились, і ніколи не здаватись. Адже мрія — це перший крок для дії! А ще хочу всім побажати здійснення спільної мрії всієї нашої країни — нашої перемоги! І я дякую нашим захисникам за можливість розвиватись і вдосконалюватись.

Слухати трек "Веснянки" Анастасії Димид, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify. https://open.spotify.com/playlist/6wQIKBrS4uvO1qgi9zTioA