Промінь рекомендує: Do Sliz із треком "Кошенята"

Промінь рекомендує: Do Sliz із треком "Кошенята"

Мила й ніжна пісня з теплим вайбом, що нагадує дитинство. Так аудиторія сприйняла дебютну сольну пісню "Кошенята" інді-поп-виконавиці Do Sliz. Справжнє ім’я дівчини — Катерина Закревська. Родом вона з міста Вараш. Починала творчість із TikTok про секонд-хенди та незвичні образи. В житті дівчина також любить експериментувати з зовнішнім виглядом. Музику робить з виконавцем, композитором і автором пісень Богданом Розвадовським, відомим як SadSvit. Записують усе вдома. На початку року вони презентували трек "Луги", який створили в колаборації. В ефірі Променя Богдан тоді розповідав, що ця пісня про їхні почуття, і що Катя — його дівчина. Для треку "Кошенята" SadSvit допоміг з обкладинкою для синглу, з музикою, аранжуванням і навіть зйомкою й монтажем для TikTok.  Пісню супроводжує лірик відео, виконане в техніці Stop motion. Відколи музика з’явилась в її житті, а також, чи впливає творчість на стосунки, Do Sliz розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Фото з телеграм-сторінки @doslliz

"Я була стрімером на Twitch, грала на укулеле. На одну трансляцію до мене заходить SadSvit, я не вірю, що він справжній, і дві години говорю йому, що він фейк. Через дві години я заходжу в інстаграм і бачу, що він підписався на мене"

Катерино, привіт. Як розпочалась ваша співпраця з SadSvit і що було раніше — ваші стосунки з Богданом чи все ж таки музика в твоєму житті?

Думаю, що музика в моєму житті, саме через музику ми й познайомились. Я була стрімером на Twitch, грала на укулеле. На одну трансляцію до мене заходить SadSvit, я не вірю, що він справжній, і дві години говорю йому, що він фейк. Через дві години я заходжу в інстаграм і бачу, що він підписався на мене. 

А ти його до цього знала? 

Ні, тому я й не повірила, що він справжній. Він просто зайшов до мене. Я така: "Окей, ти фейк". Виявилось, що ні.

А як далі це відбулось? Ви перейшли в особисте спілкування? 

Він зайшов на ще одну мою трансляцію, побачив, що в мене є пісня, і зробив до неї інструментал. Я така: "Ого, мені зробив інструментал SadSvit!" Емоцій було трошки більше, тут я не буду вже так. Потім написав, що хотів записати пісню. Я поїхала записувати до нього пісню і вже рік записуємо. Так сталось, дуже творчі люди просто. 

Ти кажеш, що музика прийшла до тебе раніше, а коли саме, як в дитинстві в тебе складались відносини з музикою? І ти кажеш, що граєш на укулеле, а ще на чомусь вмієш? 

Вчусь грати на гітарі і це поки все. Я не мала музики в дитинстві. Першим моїм улюбленим виконавцем був DZIDZIO в 11 років. Він мене на концерті раз запросив на сцену і я думаю, що це найкращий момент мого життя досі. Він подарував мені кепку, коли мені було 11. Але насправді десь в кінці школи я назбирала грошей на укулеле. Я тоді була в пластовому гуртку й ми робили пластові пісні для нашого гуртка. Й одного разу я сиділа на кухні й написала першу пісню під укулеле й така: "Ого, я таке можу!" Почала записувати на диктофон і на цьому все закінчилось, поки в житті не з’явився SadSvit, який вміє робити інструментали, дякую йому! Він, до речі, спить. 

SadSvit наразі займається музикою в твоїй творчості. Вам вдається балансувати між особистим життям і роботою?  Тому що це завжди хитка історія, коли починаєш працювати зі своїми рідними й близькими.

Думаю, що так. Головне — просто вміти говорити і все. Я — ще пташеня, яке навіть не вміє літати. І з кожною піснею я стаю більш досвідченою в цьому. Тепер я знаю, що потрібно потрапляти в ноти, але це можна затюнити. Тому що на початку я не розуміла, що треба робити гармонії, як це працює, бо я ніколи цим не займалась. І з кожною піснею ми вчимось і це дуже класно. Богдан мене вчить робити музику і ми разом це все робимо. Я повністю йому довіряю й мені подобається, як він робить це все. І зараз я вже можу сказати, наприклад, на мастерингу, що мені здається мій голос зарізким і що, можливо, ми його зробимо трошки тихішим. І це все. У нас немає конфліктів. Я б сказала, що ми просто дуже насолоджуємось.

"Кошенята" — це була дуже спонтанна пісня, яку ми написали просто за вечір, менш як за годину, і вона вийшла дуже імпровізованою"  

Тоді про пісню "Кошенята". Ти сказала про різкий вокал, це про пісню "Кошенята" було чи це загалом? 

Ні. До того, як пісня виходить, ми маємо декілька версій мастерингу. І, можливо, в одній попередній версії такий був. Але "Кошенята" — це була дуже спонтанна пісня, яку ми написали просто за вечір, менш як за годину, і вона вийшла дуже імпровізованою.             

Слухати пісню Do Sliz "Кошенята", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.

Останні новини
"Оркестр Українського Радіо — це колосальна історія" — Володимир Шейко
"Оркестр Українського Радіо — це колосальна історія" — Володимир Шейко
Зима щодо електроенергії виявиться важкою, але катастрофи, блекауту не буде — Рябцев
Зима щодо електроенергії виявиться важкою, але катастрофи, блекауту не буде — Рябцев
Законопроєкт "Про основні засади житлової політики" можуть внести до Ради в липні – Шуляк
Законопроєкт "Про основні засади житлової політики" можуть внести до Ради в липні – Шуляк
Перевага росіян за снарядами скоротилася у понад два рази — Гетьман
Перевага росіян за снарядами скоротилася у понад два рази — Гетьман
"Без волі Джо Байдена замінити кандидата від Демократичної партії не можливо" — аналітик про післясмак дебатів у США
"Без волі Джо Байдена замінити кандидата від Демократичної партії не можливо" — аналітик про післясмак дебатів у США
Новини по темі
Промінь рекомендує: Микола Серпень із треком "Їхати"
Всяка музяка: Гурт "Квіткіс" видав збірку кращих пісень "Хіть"
Пісня, що напророчила досвід: Христина Соловій представила новий сингл "Камертон"
Українські премʼєри 21-28 червня: Христина Соловій, Dobryva, vioria, Туди сюди і смерть, Surov
Ян Савченко (Після Дощу): Для мене важлива не кількість прослуховувань, а користь, яку моя пісня принесе людям