Щоб набратися енергії: Гурт OMANA випустив трек "Журлива"

Щоб набратися енергії: Гурт OMANA випустив трек "Журлива"

Гурт OMANA представив нову пісню "Журлива", яка поєднує українську музичну спадщину 70-х років та елементи гранжу.

"У пісні "Журлива" ми хотіли, щоб було чути більше українського. Не лише слова, а й музично пропустити через себе українську музику 70-х, яку наші злі, заздрісні сусіди намагалися придушити та зросійщити", — розповів вокаліст гурту OMANA Олексій Богомольний в ефірі Радіо Промінь.

Зараз колектив працює над двома релізами паралельно. Перший з них запланований на осінь 2024 року разом із декількома концертами. На початку 2025 року музиканти обіцяють презентувати щось нове за звучанням та вирушити у тур.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Alina Chernohor

"У пісні "Журлива" ми хотіли, щоб було чути більше українського. Не лише слова, а й музично пропустити через себе українську музику 70-х, яку наші злі, заздрісні сусіди намагалися придушити та зросійщити. Хотілося змішати Володимира Івасюка, Кріса Корнелла та Soundgarden. І от ця думка так зігріла — гранж з нас вже не вигнати. Але чому не додавати більше українського? А так місія "Журливої" пісні — аби люди могли розрядитися. Українські народні пісні часто сумні, і ми їх співаємо не для того, щоб ходити потім такими похмурими, а щоб, навпаки, набратися більше енергії. Зараз ми працюємо паралельно над двома релізами. Якщо все складеться, як планується, то восени буде перший реліз і пару концертів, а на початку 2025-го вже щось велике, нове по звучанню, і тоді вже поїдемо туром", — розповів вокаліст гурту OMANA Олексій Богомольний в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у травні гурт Омана випустив новий сингл "Божевільний".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.