Промінь рекомендує: TLK з треком "Твій TLK"

Промінь рекомендує: TLK з треком "Твій TLK"

Харків’яни вважають його своїм янголом-охоронцем і "чистим обрієм". Адже з початку повномасштабного вторгнення його телеграм-канал TLk News без вихідних, вдень і вночі попереджає жителів області про російські атаки з повітря. З міркувань безпеки Андрій приховує своє обличчя. Відомо, що він корінний харків’янин, до 22-го року займався відеонаглядом. Хлопець чесно зізнається, що до повномасштабки війни для нього не існувало. Втім після 24 лютого 2022 року він вирішує залишитись у Харкові, починає волонтерити  й буквально одразу запускає свій телеграм-канал. Спочатку, аби допомагати військовим, нині ж місія каналу — в режимі 24/7 попереджати жителів області про загрозу. І нині в TLk News більше півмільйона підписників. Андрій стверджує, що канал для нього — це зона відповідальності, тож він його не може облишити, хоча іноді опускаються руки. В такі моменти він їздить на фронт і займається музикою. Минулого року він випустив дебютний трек "Тимчасово офлайн" від популярного відеоблогера та музиканта Євгена Білозерова. Потім презентував позитивно-провокативну композицію "Оху*нно". А на початку жовтня представив інтимний блюз "Твій TLK" зі стильним відеорядом. Ця пісня потрапила в плейлист "Промінь рекомендує". Як витримує таке навантаження, а також про знайомство з харківським музикантом Денисом Бреславським та спільне волонтерство TLK розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Кадр з відео на пісню "Твій TLK"

"В нас обстріли, як п’ятиразове харчування"

Андрію, привіт! 

Вітаю всіх і дякую.

Дякуємо тобі! Це зараз я від усіх харків’ян передаю, хоча впевнений, ти й так бачиш і читаєш подяки від них. Хочеться розпочати якраз із твоєї медійної діяльності, з телеграм-каналу та сповіщень. Це неймовірне навантаження! Ти сам над цим працюєш чи з командою? 

Увесь час все це я робив самостійно, але зараз навантаження збільшилось, тому що в нас обстріли, як п’ятиразове харчування. Тож зараз є в мене одна людина, яка може мене прикрити на ранній ранок для того, щоб людей не залишати зовсім без інформації, як це було раніше. Але це зробити дуже складно, оскільки я іноді не можу передати всю оперативну інформацію на когось іншого через технічні чи, скажімо так, політичні питання. 

"Я в цьому всьому знайшов себе. Тому що коли були перші повідомлення від конкретних людей, що я допоміг, попередив про загрозу й вони спустились до підвалу, це дуже надихало. Та й людина швидко до всього звикає, і в цілому я вже просто звик 4-5 годин спати або й менше. Іноді мій організм сам забирає те, що йому потрібно, і може мене просто "вимкнути".

Як ти справляєшся з таким навантаженням? В тебе немає відчуття, що ти став заручником цієї роботи, хоча це, може, й звучить не дуже?

Немає, тому що кожна людина шукає себе в цьому житті і в цьому світі, а я в цьому всьому знайшов себе. Тому що коли були перші повідомлення від конкретних людей, що я допоміг, попередив про загрозу й вони спустились до підвалу, це дуже надихало. Та й людина така істота, яка швидко до всього звикає, і в цілому я вже просто звик 4-5 годин спати або й менше. Іноді мій організм сам забирає те, що йому потрібно, і може мене просто "вимкнути", таке буває теж. Але ж до всього просто звикаєш. Є певні "мінуси" цього всього, тому що й вигорання є, і стан здоров’я, в мене дуже впав зір за цей час, але як по-іншому? Коли приїжджаєш на "нуль" до хлопців, то їм в мільйон разів важче. Я все одно знаходжусь вдома, можу бачити своїх близьких, з ними спілкуватись, а в деяких хлопців навіть цього нема. Вони не можуть сказати, що сьогодні чогось не хочуть. 

"Музика з’явилась ще, напевно, з дитинства, коли я працював діджеєм в дитячому таборі. Мене це дуже заряджало і в цілому, і в повномасштабну війну."

А як музика з’явилась у твоєму житті?

Музика з’явилась ще, напевно, з дитинства, з моїх перших робіт, коли я працював діджеєм в дитячому таборі, і там з’явилась сцена. Я там як МС працював і люди, за моїми відчуттями, любили це. Мене це дуже заряджало і в цілому, і в повномасштабну війну. Це як Red Bull, тільки музика. Це не реклама, я не споживаю енергетики, якщо що. 

Пісню "Твій TLK" ти робив із харківським гітаристом, продюсером, аранжувальником, лідером гурту AIO, волонтером Денисом Бреславським. Він взагалі талановитий музикант і працював з багатьма артистами. Хочеться дізнатись вашу історію, бо я так розумію, за музичну складову найбільше відповідає Денис?

Так, все правильно. І я хотів би наголосити, що крім того, що ви перерахували, він ще й мій друг і товариш дуже близький. А історія нашого знайомства дуже проста, тому що в мене була студія, на якій я записав перший трек з Євгеном, теж моїм дуже близьким товаришем. Потім у нас не склались відносини з цією студією і я шукав іншу, де буду продовжувати це робити на якихось умовах. І якраз Євген мені надав контакт Сергія зі студії M.A.R.T., це також товариш Дениса. Це студія, на якій записані "Твій TLK" і "Оху*нно". Якраз, коли я прийшов до студії M.A.R.T., то й познайомився з Денисом і тут розпочалась наша як музична співпраця, так і волонтерська. Ми зробили дуже крутий проєкт "Зігрій військо". Якщо чули, це жилети з підігрівом для військових від Power bank. Минулого року ми відвезли на фронт десь тисячу штук, і в цьому теж будемо тисячу, а ставимо завдання дві тисячі зробити як мінімум на цей рік. Ось так розпочалась наша і дружба, і співпраця, і волонтерство, і все разом. Якось так дуже швидко, тому що до цього я все волонтерство тягнув тільки на собі, ще в мене є невеличка команда з двох людей. З 22-го року ми з ними співпрацювали і більше ні з ким я не працював. А з Денисом якось одразу вийшло і пішло. 

Радіємо, що така синергія відбулась. Денису обов’язково вітання! Тобі ж дякуємо за всю працю!   

Слухати пісню "Твій TLK" від TLK, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.