Віталій Науменко
Віталій Науменко

За освітою журналіст.

На Українському Радіо Віталій працює з 1983-го року.  Займається здебільшого політичною журналістикою: брав участь в усіх президентських та парламентських кампаніях та завжди залишався відданим цінностям, які лежать в основі радіо — любов до слухача, відповідальність за слово в ефірі, професіоналізм.

Вважає, що нічого кращого і доступнішого за радіо людство на сьогодні не має і навряд чи матиме: "Вражаючий за доступністю, швидкістю реагування та аналізу подій комунікативний майданчик", — каже він. 

Надихається можливістю бути першими, повідомляючи про важливі події, та втерти носа колегам з того ж телебачення. Звісно, ретельно перевіривши інформацію.

Любить спорт, піші прогулянки, читання детективів та перегляд кіно.

Прийшов на роботу в Держтелерадіо УРСР у 1983 році. Одразу потрапив до Головної редакції інформації радіо — своєрідної кузні кадрів. Практично весь час роботи займається проблемами економіки, а з 1991-го року, від здобуття незалежності, — ще й  політичними питаннями. Висвітлював у прямому ефірі чимало значних для Української державності подій: перші візити в Україну президентів США Білла Клінтона, Росії Бориса Єльцина, Папи Римського Івана Павла Другого, усі президентські перегони.

Вважає, що радіо — наймобільніший, найдемократичніший засіб масової інформації.

Передачі з архіву Українського радіо

Справа Сольського і не тільки: кадрові чистки у владі, ситуативні чи системні? На зв'язку — Віктор Бобиренко, експерт "Бюро аналізу політики".

Справа Тимура Іванова, за що воюють кремлівські вежі. Гостя — Ірина Павленко, експертка Інституту трансформації Північної Євразії.

Рік роботи антикорупційної ради при Міноборони — які результати? Де залишаються ще корупційні ризики? На зв’язку: Тетяна Ніколаєнко, Геннадій Кривошея, члени Громадської антикорупційної ради при Міноборони.

Відбувся Міжнародний саміт міністрів соціальної політики. На зв'язку — Ірина Жданова, журналістка Українського Радіо.

Робота Верховної Ради під час війни. Огляд головних рішень.

Робота Верховної Ради під час війни. Огляд головних рішень.

Коли буде ухвалено закон про заборону релігійних організацій, пов’язаних з рф, і як він вплине на УПЦ? Гість — Олексій Кошель, генеральний директор ВГО Комітету виборців України, політолог.

Чому перша українка в Конгресі США Вікторія Спартс проти допомоги Україні.

Українсько-американські відносини після рішення Конгресу про допомогу Україні. Гість — Олександр Мотиль, історик і політолог, професор Ратгерського університету (США), експерт з української політики.

ЄС виділив Україні другий транш фінансування. Мова про 1,5 млрд євро, які вже надійшли до держбюджету. Як розподілять ці кошти, які першочергові бюджетні потреби ми маємо зараз, як це допоможе стабілізувати нашу економіку. Які ще транши передбачені за програмою Ukraine Facility. Гість — Олег Устенко, економіст, екс-радник Президента.