Володимир Пищик
Володимир Пищик

Закінчив Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченка. Інститут журналістики. 

Після 4-го курсу навчання проходив виробничу практику на УР-1 у сільськогосподарській програмі "Радіостанція "Колос". Володимиру запропонували оформитися на половину ставки, щоб він міг і працювати, і закінчити навчання на 5-му курсі. І вже з дипломом його взяли на повну ставку. З того часу, а це 1981 рік, він і працює на радіо.

Володимир зізнається: "Радіо мені подобалось завжди тим, що воно давало можливість відтворювати думку людини живим голосом. Саме це викликало довіру у слухачів. Вони в уяві своїй домальовували образ того, хто говорив, і потім вже в наступних ефірах чекали чи шукали ту людину, що їм сподобалась, писали листи, просили щось допомогти. І справді багатьом вдавалося допомагати, вирішувати їхні проблеми, навіть мирити сусідів у війнах за межу на городі. І це додавало бажання працювати ще більше для слухачі".

Займається спортом, відвідав багато як українських, так і європейських гірськолижних спусків. А ще — відпочиває душею, хоча втомлюється тілом, коли обробляє землю і сад на "фазенді". 

Передачі з архіву Українського радіо

Дайджест подій в аграрному секторі.

Дайджест подій в аграрному секторі.

Дайджест подій в аграрному секторі.

Як в умовах воєнного стану працюють на весняному лані сівачі Одещини?

Чому лише через 15 років Україна увійшла до групи найбільших агроекспортерів Світової організації торгівлі?

Яким чином санітарно-епізоотична ситуація позначається на експортно-імпортних операціях українських аграріїв?

Що роблять фахівці Держпродспоживслужби аби знизити ризики поширення небезпечних інфекційних захворювань тварин як у виробничих господарствах, так і в дикій природі?

Чому усе більше господарів землі об'єднуються в асоціації чи кооперативи, чи допомагає це розвивати переробку агросировини?

Які виклики та можливості вступу України до ЄС?

Що варто знати, щоб правильно інтегрувати український АПК до європейської аграрної та продовольчої політики?

Дайджест подій в аграрному секторі.

Всеукраїнський аграрний саміт, який відбувся у Києві. Яким чином допомагатиме малим і середнім фермерським господарствам Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який почав працювати в Україні. Чому в умовах воєнного стану сільгоспвиробникам стало вигідніше займатися тваринництвом, ніж просто вирощувати зернові культури. Історія керівника Міжнародної асоціації виробників і переробників гречки Миколи Малієнка, який після торішнього рекордного врожаю цієї культури нинішньої весни відмовляється сіяти гречку.

Виробництво зерна в Україні в умовах воєнного стану. Чому кукурудза і пшениця не принесли аграріям прибутків. Як виконується закон про протимінну діяльність в Україні, зокрема, як розміновуються сільськогосподарські землі та що треба зробити для відновлення родючості українських грунтів передусім там, де велися бойові дії.

24.12.2023 13:07:11 Сьогодні. Вдень

Пам'ятник трактору "Універсал". Про американські трактори на українських ланах.

03.12.2023 15:08:26 Сьогодні. Вдень

Безбар'єрне суспільство. Як в громадах вирішується питання безбар'єрності насамперед для осіб з інвалідністю.

17.11.2023 15:07:12 Сьогодні. Вдень

Українська бриндза і українське вівчарство.