Українського радіо

07.08.2024 09:18:54 Сьогодні. Зранку

Зележність від гаджетів. Що таке номофобія та фабінг? Що робити аби не стати рабом чи рабою власних телефонів, планшетів тощо? Наскільки ця проблема є актуальною? Хто більш схильний до такої залежності? Які фактори її погіршують? Які симптоми свідчать про появу такої залежності? Гості: Олена Лізвінська, керівник навчальних проєктів з безпеки дітей, психолог, та Владислав Сова, головний лікар клініки “Петра і Павла”, лікар-психіатр.

Ведучі: ,
07.08.2024 08:07:18 Сьогодні. Зранку

В Україні рівень смертності втричі перевищує кількість новонароджених. Як запобігти вимиранню нації? Які фактори, окрім війни, впливають на небажання пар народжувати? Що може та має зробити держава аби зупинити цей процес? Гості: Володимир Ланда, старший економіст Центру економічної стратегії, учасник робочої групи з розробки Демографічної стратегії та Світлана Аксьонова, провідний науковий співробітник інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України.

Ведучі: ,
10.07.2024 09:18:28 Сьогодні. Зранку

Фільтрування води — що потрібно знати. Гості: Леонід Бицюра, член міжнародної водної Асоціації, Української водної Асоціації та Дністровської басейнової ради, завідувач кафедри екології та охорони здоров'я Західноукраїнського національного Університету та Гліб Репіч, кандидат хімічних наук.

Ведучі:
10.07.2024 08:36:37 Сьогодні. Зранку

Специфіка відбудови лікарень. Які тут особливості щодо приміщень, місць для обладнання, безпеки і т.д. Наскільки це може бути дорожче чи дешевше порівняно з іншим будівництвом? Гостя — Тетяна Жидкова, кандидатка технічних наук, викладачка Національного авіаційного університету, радниця з доступності всеукраїнського громадського об'єднання Асамблеї людей з інвалідністю України.

Ведучі: ,
10.07.2024 08:07:24 Сьогодні. Зранку

Саміт НАТО та Україна, що важливе для нас за підсумками першого дня. На зв'язку — Сергій Джердж, голова громадської Ліги "Україна – НАТО".

Ведучі: ,
03.07.2024 09:16:21 Сьогодні. Зранку

Здорова тарілка. Як харчуватися у літню пору і не отруїтися звичними продуктами. Як уникнути інфекцій літа і не митих рук і пляжів. У студії — Отто Стойка, лікар Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, к.мед.н, член Асоціації дієтологів України, експерт з громадського здоров’я.

На зв’язку — Олександр Дуда, завідувач кафедри інфекційних хвороб, професор, доктор медичних наук Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л.Шупика.

Ведучі: ,
03.07.2024 08:37:03 Сьогодні. Зранку

Держзамовлення в освіті і реальна зайнятість. Кого потребує ринок праці і чи може освіта задовільнити цей попит і чи може ринок праці задовільнити вакансіями потенційних працівників. На зв’язку — Тетяна Бережна, заступниця Міністрерки економіки України.

Ведучі: ,
03.07.2024 08:07:18 Сьогодні. Зранку

Кабмін збільшив держзамовлення на підготовку фахівців у сфері оборони, здоров’я, будівництва і транспорту. Зміни правил вступу до аспірантури у зв'язку зі збільшенням кількості чоловіків мобілізаційного віку, які виявили бажання вступити до аспірантури. У студії — Михайло Винницький, заступник міністра освіти і науки України, науковець, викладач.

Ведучі: ,
26.06.2024 09:14:24 Сьогодні. Зранку

Робота комплексів автоматичної фіксації правопорушень. Гості: Валерій Дмитрашківський, партнер адвокатського об’єднання "Еторум" та Микола Ільчук, експерт з адвокації Кампанії "За безпечні дороги" Центру демократії та верховенства права.

Ведучі:
26.06.2024 08:07:17 Сьогодні. Зранку

Якість питної води влітку. Які фактори впливають і які ризики існують. В яких регіонах якість води не відповідає нормам і чому. Гостя — Мар'яна Гінзула, магістр екології, кандидат географічних наук, експертка з охорони водних ресурсів, голова комітету охорони водних ресурсів, водного врядування та екомодернізації водної сфери в Professional Association of Environmentalists of the World (PAEW) (Міжнародна асоціація професіоналів довкілля).

Ведучі:

Ведучі українського радіо