Українського радіо

26.08.2024 12:37:00 Сьогодні. Вдень
Чи вже варто починати робити заготовки на зиму? Які фрукти-овочі обирати, які з них найдоступніші і зберігають найбільше корисних властивостей. Гості: Олена Зінченко, дієтолог-терапевт; Сидоренко Олена, професорка кафедри товарознавства і фармації Державного торговельно-економічного університету.
Ведучі:
21.08.2024 09:16:25 Сьогодні. Зранку

Пропаганда, спрямована на підлітків. Уже кілька разів підозрюваними у справах про підпал автівок ЗСУ ставала молодь від 13 до 16 років. Чому саме підлітки особливо вразливі до такого впливу. Які методи впливу можуть застосовувати пропагандисти і як розпізнати "тривожні дзвіночки" батькам. Гості: Катерина Гольцберг, дитячий і сімейний психолог, президентка Професійної асоціації дитячих аналітичних психологів та Артем Олещенко, речник прес-служби Кіберполіції Національної поліції України.

Ведучі:
21.08.2024 08:17:18 Сьогодні. Зранку

Чи вже варто починати робити заготовки на зиму? Які фрукти-овочі обирати, які з них найдоступніші і зберігають найбільше корисних властивостей. Гостя — Олена Зінченко, дієтолог-терапевт. На зв’язку — Олена Сидоренко, професорка кафедри товарознавства управління безпечністю та якістю Державного торговельно-економічного університету.

Ведучі:
07.08.2024 09:18:54 Сьогодні. Зранку

Зележність від гаджетів. Що таке номофобія та фабінг? Що робити аби не стати рабом чи рабою власних телефонів, планшетів тощо? Наскільки ця проблема є актуальною? Хто більш схильний до такої залежності? Які фактори її погіршують? Які симптоми свідчать про появу такої залежності? Гості: Олена Лізвінська, керівник навчальних проєктів з безпеки дітей, психолог, та Владислав Сова, головний лікар клініки “Петра і Павла”, лікар-психіатр.

Ведучі: ,
07.08.2024 08:07:18 Сьогодні. Зранку

В Україні рівень смертності втричі перевищує кількість новонароджених. Як запобігти вимиранню нації? Які фактори, окрім війни, впливають на небажання пар народжувати? Що може та має зробити держава аби зупинити цей процес? Гості: Володимир Ланда, старший економіст Центру економічної стратегії, учасник робочої групи з розробки Демографічної стратегії та Світлана Аксьонова, провідний науковий співробітник інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України.

Ведучі: ,
31.07.2024 09:10:04 Сьогодні. Зранку

Починається сезон кавунів. Чим корисна ця ягода і як її правильно обирати. Чи можна "переїсти" кавуна? Гість — Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України.

Як виглядає зараз ринок баштанних в Україні, звідки привозять продукцію, що із цінами? На зв'язку — Тарас Баштанник, президент "Української плодоовочевої асоціації".

Ведучі:
31.07.2024 08:38:30 Сьогодні. Зранку

Динаміка цін на оренду житла по Україні — за даними платформи ЛУН, на першому місці зараз Ужгород, далі йде Львів, а Київ опинився лише на третьому місці. Невдовзі кінець літа — період, коли ціни в цьому секторі традиційно зростають. Гостя — Олена Гайдамаха, президентка Асоціації фахівців з нерухомості України.

Ведучі:
24.07.2024 09:16:30 Сьогодні. Зранку

Чому таксі дороге, але якість послуг не завжди нас задовольняє. Мобільні застосунки для виклику таксі. Мовні скандали з водіями і пасажирами. Музичне насилля. Які служби таксі найбезпечніші? Хто і за що відповідає. Куди скаржитися. Гість — Володимир Балін, віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України. На зв'язку — Михайло Куян, адвокат.

Ведучі:
24.07.2024 08:07:21 Сьогодні. Зранку

Як бути зі світлом під час відключень. Про пристрої, які допоможуть пережити відключення електрики: як обрати, скільки це коштує і на скільки вистачає його роботи. Чи справді світ клином зійшовся на Bluetti та EcoFlow, яка різниця між зарядною станцією та інвертором, і про безпеку використання. Гість — Микола Політикін, фахівець з енергозабезпечення.

Наталя Соколенко, журналістка Українського Радіо — про власний досвід використання таких пристроїв.

Ведучі:
17.07.2024 09:14:32 Сьогодні. Зранку

Рік тому набув чинності закон "Про управління відходами", покликаний сприяти підготовці відходів до повторного використання, рециклінгу і відновлення. Закон є одним із кроків до виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Що змінилося за цей рік? І як держава планує утилізувати тонни будівельного сміття від руйнувань? Гостя — Євгенія Попович, директорка Департаменту цифрової трансформації, електронних публічних послуг та управління відходами Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Ведучі:

Ведучі українського радіо