Сьогодні. Ввечері
Сьогодні. Ввечері

Підбиваємо підсумки дня, що минає.

Українського радіо

З 14 травня випускники розпочнуть складати НМТ 2024. Хтось вже визначився зі вступом, а хтось ще обирає, куди подаватиме документи після школи. Як допомогти обрати спеціальність до душі? Що робити, якщо дитина й досі вагається, який фах опановувати? Якою має були участь батьків під час вибору майбутньої спеціальності? Які сучасні тести й програми можуть допомогти майбутньому абітурієнту з напрямком для навчання? Які професії будуть затребувані в майбутньому? Гостя — Альона Федько, профорієнтолог, кар’єрний консультант.

Ведучі:

Поговоримо про розвиток подій в Грузії. Гість: Юрій Панченко, журналіст-міжнародник, редактор видання "Європейська правда".

Ведучі:

Збільшення часу обмежень для промисловості зростає, а імпорт електрики б'є рекорди. Чи є альтернатива? Проаналізуємо наслідки для роботи бізнесу та надходжень до бюджету. Гість: Олег Устенко, економіст, екс-радник Президента.

Ведучі:

Візит Блінкена до Києва. З чим приїхав держсекретар США? Підсумуємо і проаналізуємо візит. Гість: Володимир Огризко, дипломат, Міністр закордонних справ України 2007-2009 рр.

Ведучі:

Разом із настанням тепла розпочинається сезон атракціонів. Колеса огляду, батути, гірки… чи безпечні подібні розваги? Як з'ясувати, чи обраний вами атракціон дійсно відповідає стандартам? Які документи просити в оператора атракціону? Яка доля чекає на атракціони радянського зразка? Яким критерієм має відповідати оператор атракціону? Хто понесе відповідальність у разі нещасного випадку? Та що допоможе вам довести тезу про несправність гойдалки у разі потреби. Гість — Іван Перегінець, директор Науково-технічного центру Академія будівництва України. Із настанням тепла розпочинається сезон атракціонів: чи безпечні подібні розваги

Ведучі:

Переговори з Польщею щодо аграрної продукції "зависли в повітрі"? Видання Dziennik Gazeta Prawna пише, що вони призупинені після вручення підозри міністру Сольському. Що далі? Гість — Павло Коваль, генеральний директор "Української аграрної конфедерації".

Ведучі:

Кадрові зміни в російській владі: Шойгу пересунули на посаду секретаря Ради безпеки, міністром оборони призначили економіста, Патрушева відправили на названу іншу роботу. Гість — Олександр Шульга, доктор соціологічних наук, директор Інституту конфліктології та аналізу росії.

Ведучі:

На тлі наступу на Харківщині — активність російських спецслужб в тилу. СБУ розповіла деталі про теракти, які росія планувала на 9 травня. Де і яку небезпеку зараз найбільше несе ФСБ. Тим часом у ГУР кажуть, що інформували всі відповідальні органи про плани росіян щодо нового наступу. Чи достатньою була реакція? Гість — Василь Богдан, експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант, ветеран зовнішньої розвідки.

Ведучі:

Ситуація на Харківщині.

Ведучі:

Європейське турне Сі Цзіньпіна. Головні висновки і аналіз. Гість — Ігор Долгов, український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України, голова Місії України при НАТО 2010—2015 рр., заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції 2015—2017 рр.

Ведучі: