Як взяти участь у Радіодиктанті національної єдності – 2024

Як взяти участь у Радіодиктанті національної єдності – 2024

Суспільне Мовлення запрошує долучитися до найбільшого україномовного флешмобу — Радіодиктанту національної єдності — всіх українців і тих, хто знає чи тільки вивчає українську мову. Цьогоріч 25 жовтня об 11:00 до Дня української писемності та мови Радіодиктант відбудеться вже 25-й раз поспіль. 

Радіодиктант "Магія голосу"

Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності – 2024 стала письменниця Оксана Забужко. Радіодиктант називатиметься "Магія голосу". Читатиме його поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Мета радіодиктанту — об’єднати якомога більше людей навколо України в усьому світі. Він покликаний не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу, а написати Радіодиктант національної єдності – 2024 разом із тисячами людей по всьому світу. Суспільне Мовлення пропонує усі можливі формати для участі в Радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та диджитал-платформах. 

Як долучитися до написання Радіодиктанту

Отже, для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності – 2024, 25 жовтня об 11:00 (за київським часом) увімкніть зручний для вас майданчик трансляції:

►  Радіодиктант можна слухати на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура;

►  дивитися в ефірі телеканалу Суспільне Культура;

►  на ютуб-каналі Українського Радіо

►  на фейсбук-сторінках Суспільного.

Куди надсилати свій текст Радіодиктанту

 

У понеділок, 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо буде оприлюднено текст Радіодиктанту національної єдності, тож ви зможете перевірити себе на помилки самостійно. А якщо хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

►  надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;

►  сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media

Будемо вдячні, якщо ви зробите фото та відео під час написання Радіодиктанту чи підготовки до нього, та опублікуєте у соціальних мережах із гештегами #пишеморазом,  #радіодиктант2024.

Нагадаємо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу.

Найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, проте щороку Радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій у всьому світі.

Кілька років поспіль Суспільне Мовлення транслює Радіодиктант на всіх платформах: телебаченні, радіо та диджиталі. Минулого року до Радіодиктанту національної єдності – 2023 долучилися понад пів мільйона людей на платформах Суспільного. Авторкою тексту Радіодиктанту була поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав Радіодиктант актор і театральний режисер Олексій Гнатковський. Близько 20 тисяч листів надійшло на перевірку, а переможцями стали сім осіб.

Підписуйтесь на канал Суспільне Анонси в телеграм або вотсап, щоб знати про головні проєкти та події на Суспільному. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс "Бробакс", навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Підтримайте збір Суспільного Мовлення разом із Фондом "Повернись живим" для батальйону безпілотних авіаційних систем 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.